Zlatica Gregorová Kultúra

O pár dní je tu Šaľa Fest: Obyvatelia sa spoja pre dobrú vec

O týždeň to v našom meste bude žiť opäť. Môžete sa tešiť na podujatie, ktoré pre vás pripravilo Občianske združenie Šaľa – Tvoje mesto.

Ilustračný obrázok k článku O pár dní je tu Šaľa Fest: Obyvatelia sa spoja pre dobrú vec
Foto: Zlatica Gregorová

Premiérové podujatie Šaľa Fest usporiadajú v spolupráci s Pohybovou školou PAD a Mestom Šaľa. Podporil ho aj šaliansky podnik Duslo a viacero miestnych podnikateľov. Ako sme sa od organizátorov dozvedeli, ide o 1. ročník benefičného koncertu, nadväzujúci na ten, ktorý sa konal v októbri minulého roka. Viac informácií o podujatí nám poskytol predseda OZ Šaľa – Tvoje mesto a zároveň poslanec Róbert Andráši.

Pomoc Danielovi

Benefičné podujatie na podporu bývalého hasiča Daniela Vyslúžila sa bude konať v sobotu 26. mája 2018 o 14. 00 hod. na futbalovom  štadióne v Šali. Moderovať ho bude Matej Martinček. Ako ste sa už iste dozvedeli z našich článkov, Daniel Vyslúžil sa pred niekoľkými rokmi stal obeťou nepochopiteľné­ho činu.

Opitému mladíkovi sa stal tŕňom v oku, keď sedel s priateľmi v miestnom bare. Po útoku ostal bývalý hasič Daniel doráňaný na duši aj na tele a ešte k tomu aj v kóme. Po rokoch sa pomaly zotavuje a chodieva na rehabilitácie. Všetko však stojí nemálo peňazí a tak sa organizátori rozhodli opäť mu pomôcť.

Benfícia s ušľachtilým cieľom

„Daniel má už nové zuby, takže už vie jesť bežné jedlo a  nielen kašovité jedlo. Potrebuje našu pomoc, lebo liečenia, zdravotné  procedúry sú finančne nákladné. Sme šťastní z toho, keď vidíme, ako sa  jeho zdravotný stav zlepšuje. Finančne ho doteraz podporili mestskí policajti a hasiči, na liečbu mu  venovalo peniaze aj združenie Šaľa – Tvoje mesto, ktoré organizovalo  koncert pre deti," spomína Róbert Andráši.

Ako Róbert Andráši dodal, počas každého nasledujúceho ročníka benefičného podujatia plánujú pomôcť vždy niekomu, kto to bude potrebovať. Hlavná hviezda tohto ročníka sa už Šaľa Festu nevie dočkať:

„Teším sa na svojich priateľov, teším sa na guláš, prídem“ hovorí  Daniel Vyslúžil.

Róbert Andráši, prezradil, na čo všetko sa môžete tešiť: „Na festivale bude množstvo remeselných  dielničiek, kde návštevníci festivalu budú môcť vidieť výrobu rôznych  ručných prác a aj sami sa do tejto výroby výrobkov zapojiť. Návštev­níci festivalu si budú môcť zakúpiť okrem tradičných jedál aj  netradičný čokoládový kebab a rôzne jedlá zdravého štýlu – ovocné a  zeleninové šaláty. Chýbať nebude tombola, z ktorej výťažok pôjde na rovnaký účel, ako  zámer benefičného festivalu Šaľa fest pomáha.“

Môžete prispieť

Organizátori zároveň pozývajú všetkých sponzorov, ľudí, ktorí sú  ochotní podporiť Daniela Vyslúžila cenou do tomboly alebo finančným  príspevkom, ktorý pôjde Danielovi Vyslúžilovi, aby sa ozvali na  e-mail: zdruzenie@salatvojemesto.eu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM