Zlatica Gregorová Šport

O pár dní budú inštalovať mantinely na zimáku: Môžete sa pridať aj vy

Zimný štadión v Šali je obľúbeným miestom malých aj veľkých obyvateľov mesta. Keďže nie je zastrešený, od jari do jesene je plocha bez ľadu.

Ilustračný obrázok k článku O pár dní budú inštalovať mantinely na zimáku: Môžete sa pridať aj vy
Foto: Zlatica Gregorová

Počas zimy sa jeho prevádzka odvíja od stavu počasia. V čase mrazov na plochu vybiehajú korčuliari aj hokejisti a konajú sa tu aj rôzne podujatia na ľade.

Mladí hokejisti

V Šali existuje aj mládežnícky klub, ktorý zoskupuje mladých hokejistov. Práve tí prišli s myšlienkou zmodernizovať športový stánok a dostať ho na vyššiu úroveň. Predseda klubu Jozef Holota nápad predstavil aj Slovenskému hokejovému zväzu. Jeho členovia sa zúčastnili konferencie ohľadom budúcnosti šalianskeho hokeja.

Vymenia mantinely

Betónovú plochu štadióna obopínajú mantinely. Tie slúžia na to, aby sa korčuľujúci mohli po ľade bezpečne pohybovať a istým spôsobom je aj veternou zábranou. Keďže kvalitný terén aj bezpečnosť je podstatou športoviska, mesto sa na tento podnet začalo zaoberať výmenou opotrebovaných mantinelov. Tie podľa súčasných požiadaviek nespĺňajú parametre a treba ich vymeniť za iné. Riešenie sa našlo a do Šale poputujú skalické mantinely.

Inštalácia prebehne počas najbližších dní. Od 16. do 18. novembra 2018 od 9.00 hod. organizujú brigádu. Kto má záujem, môže sa zapojiť.

Šanca kritikom

„Toto je aktivita Šaľanov pre Šaľu – ak máte vzťah k nášmu mestu, máte dôvod, prečo mu pomôcť. Toto je konkrétna šanca, konkrétny spôsob, ako sa odpútať od davu večne nespokojných hundrajúcich kritikov a zanechať za sebou niečo, čo dá nielen Vám dobrý pocit zo seba, ale navyše pomôže vytvoriť niečo, čo prospeje ostatným “ uvádza Jozef Holota a Veronika Pahokiová zo Saľa na ľad. Hlavní aktéri združenia chcú urobiť maximum preto, aby si tento rok záujemcovia v Šali zahrali hokej.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM