Zlatica Gregorová Rôzne

O chvíľu je tu oddych: Čo zažijete v Šali a okolí v prvý jesenný víkend?

Letné obdobie odchádza pomaly do zabudnutia a príroda sa pomaly mení do farieb. Na programe je aj niekoľko zaujímavých akcií.

Ilustračný obrázok k článku O chvíľu je tu oddych: Čo zažijete v Šali a okolí v prvý jesenný víkend?
Foto: Zlatica Gregorová

Prvý jesenný deň (23.9.) ktorý bude rovnako dlhý ako noc, môžete osláviť parádnou prechádzkou na čerstvom vzduchu, zberom húb a iných plodov či návštevou rôznych podujatí.

KULTÚRA

22. september 2018, 12.00 hod., nádvorie Miestneho kultúrneho strediska Trnovec nad Váhom

3. ROČNÍK TRNOVECKEJ VAREŠKY a ROZLÚČKA S LETOM

Spoločenské podujatie organizuje Obec Trnovec nad Váhom a Komisia kultúry pri OZ. Návštevníkov podujatia čaká súťaž vo varení guláša Trnovecká vareška ako aj zábavné hry a súťaže pre deti aj dospelých. V rámci podujatia sa zabavíte pri kultúrnom programe pre deti, burze kníh aj ukážkach lukostreľby. Budete si môcť vyskúšať tvorivé dielne aj maľovanie na tvár. Každé dieťa, ktoré sa zapojí do súťaží a hier, bude odmenené malým darčekom. Dospelí môžu ochutnať guláš, ktorý navaria súťažné tímy, prípadne sa občerstviť pivom alebo kofolou. Na tomto podujatí budú vyhlásené aj výsledky Súťaže o najkrajšiu záhradku a predzáhradku. O príjemnú atmosféru sa postará DJ Sparky. Ukončenie súťaže a ochutnávka vzoriek bude o 16.30 hod.

22. september 2018 22.00 hod., DK Šaľa

OLDIES PARTY

V Estrádnej sále Domu kultúry v Šali sa uskutoční hudobno – tanečná akcia v štýle Oldies. Organizuje ju Mestské kultúrne stredisko v Šali a môžete sa tešiť na dobrú zábavu.

ŠPORT

Hádzaná

  • 22. september 2018 18.00 hod. Mestská športová hala Šaľa

Slovnaft Handball Extraliga

HKM Šaľa – Štart Nové Zámky

Futbal

  • 22.SEPTEMBER.2018, 14.00 hod.

U9 ZsFZ sk. „A“

FK Slovan Duslo Šaľa – FK Kolárovo

  • 22.SEPTEMBER.2018, 14.00 hod.

 U 10 ZsFZ sk. „A“

FK Slovan Duslo Šaľa – FK Kolárovo

  • 23.SEPTEMBER.2018, 12.00 hod.

III. liga MŽ U13 JV ZsFZ 

FK Slovan Duslo Šaľa B – TJ Horné Saliby

  • 23.SEPTEMBER.2018, 10.00 hod.

III. liga SŽ U15 JV 

FK Slovan Duslo Šaľa B – TJ Horné Saliby

  • 22.SEPTEMBER.2018, 15.30 hod.

MO II.tr. dospelí GA – ŠA, Štadión FO ERT Topoľnica

FK Betonáris Šaľa B – TJ – Termál – Diakovce

KINOTIPY KINA ŠAĽA

22. a 23. september 2018 20.00 hod.

Po čom muži túžia (Po čem muži touží)

Réžia: Rudolf Havlík  •  Scenár: Rudolf Havlík, Radka Třeštíková  •  Kamera: David Ployhar  • Hudba: Ondřej Konvička  •  Hrajú: Anna Polívková, Jiří Langmajer, Matěj Hádej, Táňa Pauhofová, Jiří Havelka, Lenka Vlasáková, Sara Sandeva, Lucie Polišenská, Andrea Hoffmannová, Oldřich Navrátil, Naďa Konvalinková…

Sarkastický sympaťák, na ktorého ženy letia, je šéfredaktorom časopisu Playboy. Jedného dňa jeho nezáväzný spôsob života utŕži hneď niekoľko rán. Dostane výpoveď kvôli poklesu predajnosti časopisu, bývalá manželka a dcéra (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opäť naštvú, neznáma žena mu nabúra auto a na jeho miesto je dosadená krásna, mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyrieši problémy po chlapsky – spoločne s najlepším kamarátom Čestmírom (Matěj Hádek) sa opije a v dobrodružnej noci si praje, aby sa stal ženou, pretože „ženy to majú v živote omnoho jednoduchšie a on je za to kvôli nim na dne.“

22. a 23. september 2018 17.30 hod.

AXEL a tajomstvo planéty Kepler (Axel 2: Adventures of the Spacekids)

Bez odvahy nemá život zmysel! Mladí hrdinovia vesmírneho dobrodružstva sú toho skvelým príkladom.

Réžia: Leo Lee  •  Dabbing: Kamil Kollárik, Henrieta Jančišinová – Kolláriková, Peter Krajčovič, Zuzana Kyzeková, Dušan Szabó Kedysi nádherná planéta Kepler je dnes vyprahnutá a na pokraji zániku, pretože Pozemšťania v honbe za zdrojom super energie vydrancovali jedinečný Kvet života.

Odvážni mladí obyvatelia planéty Kepler – AXEL, GAGA a BONO sa rozhodnú nasledovať starú legendu a vydávajú sa hľadať semienko života do oázy skrytej v ničivej sopke, aby zachránili svoj domov. Táto misia im do cesty stavia množstvo prekážok a sebeckých protivníkov, no vzdať sa neprichádza do úvahy! V hre je totiž osud ich všetkých.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM