Peter Štrbo Kultúra

Nuda nedostane šancu

Počas letných mesiacov sa nudiť nebudeme. Mestské kultúrne stredisko (MsKS) pripravilo pre Šaľanov bohatú nádielku kultúrno-spoločenských podujatí v rámci „Kultúrneho leta 2011 v Šali“.

Vďaka bohatému kultúrno-spoločenskému programu, ktoré pripravilo MsKS na letné mesiace, môžu obyvatelia Šale prežiť „uhorkovú sezónu“ aj v domácom prostredí. Na svoje si prídu deti i dospelí, fanúšikovia hudby aj športu. Na začiatku júla bude „žiť“ najmä Spoločenský dom Veča, kde si najskôr deti zasúťažia a zahrajú rôzne prázdninové hry počas Týždňa detskej radosti. Po vydarenej minuloročnej premiére Zumba maratónu sa môžete prísť zabaviť pri skvelej hudbe a pritom zhodiť nejaké to „kilečko“ aj tento rok. Poriadny kus latinského temperamentu prinesie na Tanečnú latino show, ktorá sa bude konať 8.7., DJ Emetrio z Kuby.

O deň neskôr sa na pláži pri Váhu môžete zúčastniť už 17. ročníka otvorených majstrovstiev Šale v plážovom volejbale. V termíne od 11.7. do 15.7 organizuje Tanečný klub Jumping v spolupráci s MsKS „Letnú tanečnú školu“, kde sa vaše deti budú denno-denne zdokonalovať v moderných tancoch pod vedením skúsených lektorov. Súčasťou kultúrneho leta budú aj Nedeľné hudobné podvečery na Námestí sv. Trojice, kde dostanú priestor domáce kapely Imrichova klebeta, Z času na čas, Capre zo Šaly a Worver.

Najmenší sa pri Váhu zahrajú na pirátov či prejdú rozprávkovým lesom. Pre deti sú pripravené aj Prázdninové hry v KS Večierka. Na záver letných prázdnin zavíta do Šale opäť po roku Bažant kinematograf. Premietať sa budú vynikajúce české filmy Kuky se vrací, Občiansky preukaz a ďalšie.

Bodkou za Kultúrnym letom 2011 v Šali bude obľúbený Rajčobal. V rovnakom termíne sa Šaľanom predstavia aj Pouličné zahraničné divadlá. Podujatie organizuje Divadlo ŠOK. V júli ani v auguste neprídete o obľúbené Oldies party pod „dídžejskou“ taktovkou Romana Krajčíra resp. DJ Boďa.

Program je skutočne pestrý, stačí si len vybrať. Kompletný program a termíny nájdete [link=http://www­.msks.sala.sk/cms/in­dex.php?id=751]­TU[/link]

Foto: MsKS Šaľa/archív 2010 – Capre zo Šaly

Kulturne_leto_v_Sali
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM