Zlatica Gregorová Šport

Novým ihriskom potešia Močenčanov: Petang si vyžiadali aktívni seniori, FOTO

V blízkej dedine sa rozhodli, že vypočujú hlasy svojich obyvateľov a ponúknu im ďalšie možnosti na relax. Vzniklo miesto pre mládež aj starších ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Novým ihriskom potešia Močenčanov: Petang si vyžiadali aktívni seniori, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

V blízkosti Komunitného centra a Farského kostola sv. Klementa nedávno vyrástlo multifunkčné ihrisko, pozostávajúce z viacerých športovísk.

Petang seniorom

„Pri kláštore sme vybudovali tento rok hraciu zónu. V tej hracej zóne je petangové ihrisko, na ktoré sa pýtali naši seniori a chodia si tam petang zahrať. V zóne je aj street workout ihrisko, kde cvičia mladí ľudia. Pribudne tam ešte detské ihrisko, ktoré by sme mali nainštalovať koncom novembra 2018,“ konštatuje starosta Močenka Roman Urbánik.

Na vzduchu

Na hracej ploche si môže návštevník zahrať aj šach či ping – pong. Areál je vybudovaný v exteriéri, čo prináša nevšednú atmosféru a návštevníkom poskytne o niečo výnimočnejšie zážitky , ako šport v zastrešenej budove. Všetky prvky ihriska sú prispôsobené poveternostným podmienkam. Z materiálov je využitý betón aj kov. Sú protikorózne ošetrené a tak je predpoklad ich dlhodobého využitia.

Workout pre mládež

Pre mládež je určená vonkajšia posilňovňa – workout, v ktorej sa treba riadiť pokynmi. Ako informuje prevádzkový poriadok vonkajšej posilňovne, „stacionárne tréningové zariadenia alebo tiež vonkajšie cvičebné, posilňovacie, rehabilitačné a fitness stroje, workoutové zostavy sú určené k pohybu, cvičeniu, rehabilitácii, športovej a zábavnej hre pre používateľa staršieho ako 14 rokov a výšky min. 140 cm.“

Po inštalácii detského ihriska tak na jednom mieste bude môcť športovať spoločne mládež aj so seniormi.

Novým ihriskom potešia Močenčanov: Petang si vyžiadali aktívni seniori, FOTO
9
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM