Zlatica Gregorová Rôzne

Novým bytovkám už nič nestojí v ceste: Mesto vydalo stavebné povolenie

Už sme vás informovali o tom, že v priestoroch bývalého trhoviska v Šali má vyrásť obytný komplex. Bývalý polyfunkčný objekt pojme 13 bytov.

Ilustračný obrázok k článku Novým bytovkám už nič nestojí v ceste: Mesto vydalo stavebné povolenie
Foto: Zlatica Gregorová

Konkrétne sa jedná o rekonštrukciu existujúcich priestorov, kde naposledy sídlili viaceré firmy a spoločnosti. Teraz tu plánujú vybudovať nové nájomné byty.

Uplatnili nnámietky

Po tom, čo stavebníci oznámili svoj zámer Stavebnému úradu v Šali, ten vyhlásil začatie potrebného stavebného konania. To sa uskutočnilo vo februári tohto roka. K zisťovaniu ústnou formou pripojili úradníci i zisťovanie stavu budúceho staveniska priamo na mieste.

K stavebnému konaniu sa mali možnosť vyjadriť všetci, čo sú vo veci zaangažovaní. Nastala však situácia, že niektorí účastníci tohto konania uplatnili námietky. Týkali sa samotného projektu ako i susedských záležitostí. Tie stavebník akceptoval a požiadavky zapracoval do projektu. Keďže splnil stanovené podmienky, Stavebný úrad Šaľa aktuálne vydal spoločnosti KASI – X – SLOVAKIA spol. s r. o. stavebné povolenie.

Stavba 13 bytových jednotiek je povolená

Povolenie sa dotýka stavby „Stavebné úpravy nebytových priestorov 1.NP polyfunkčného trhoviska na bytové jednotky“. Ako informovalo mesto Šaľa na svojom webe sala.sk, stavebné úpravy pozostávajú z výmeny obvodových stien za tvarovky hrúbky 400 mm, navrhovaný počet bytov 12 ks 2-izbových bytov: kuchyňa s predsieňou, WC, kúpeľňa s WC, 2 izby a 1 ks 3-izbový byt: kuchyňa s predsieňou, WC, kúpeľňa s WC, 3 izby.

Pôdorys stavby sa meniť nebude, vstup do objektu bude z juhovýchodnej strany budovy. "Vstup zo severozápadnej strany bude riešený výhradne ako únikový východ z budovy, vstup na 2.NP nebude stavebnými úpravami dotknutý, ani obmedzený, k objektu sú vybudované prípojky vody, kanalizácie, plynu a elektriny, bytové jednotky sa napoja na existujúce vnútroobjektové rozvody. Každá bytová jednotka bude mať vlastný elektrický bojler na TÚV a taktiež regulátor elektrického podlahového kúrenia, elektrické hodiny a vodomer,“ informuje Stavebný úrad na mestskom webe, sala.sk.

Nové byty za približne 250 000 eur

K stavbe bude patriť i 21 parkovacích miest, ktoré budú výlučne pre obyvateľov bytov. Samozrejmosťou bude i vybavenie kontajnermi na odpad pri vchode do podzemných garáží. Celková zastavaná plocha je 1818, 00 m2, plocha bytov predstavuje 746,25 m2. Podľa dostupných informácií by stavba bytov mala byť ukončená do konca roka 2019. Stavebníci do stavby investujú približne 250 000 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM