Zlatica Gregorová Samospráva

Nový šat pre kulturák v Hájskom: Vybrali spomedzi troch záujemcov

Dediny aj mesto šalianskeho okresu sa podľa možností dávajú do poriadku. Aby mohli vynoviť budovy či stavať ihriská, využívajú všetky dostupné zdroje.

Ilustračný obrázok k článku Nový šat pre kulturák v Hájskom: Vybrali spomedzi troch záujemcov
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Ešte vlani sa v Hájskom rozhodli, že po rokoch zmodernizujú miestny kultúrny dom. Po vypísaní verejnej súťaže bolo nutné počkať na vhodné ponuky od záujemcov. Prihlásili sa štyri firmy, ktoré plánovali dať kulturák do pucu. Nakoniec však vytrvali iba dve z nich. Súťaž ale napokon zmarili okolnosti, ktoré neumožnili vybrať najlepšieho dodávateľa a zákazka nebola pridelená. Súťaž sa začala odznova.

Zateplenie aj podhľady

Nedávno Úrad pre verejné obstarávanie zverejnil informáciu o pridelení zákazky Zníženie energetickej náročnosti budovy Kultúrneho domu v obci Hájske. Víťazná galantská firma, ktorá uspela spomedzi troch záujemcov, v dedine zabezpečí zateplenie obvodového plášťa i výmenu vonkajších konštrukcií i strešnej krytiny. Okrem toho bude súčasťou prác aj výmena podhľadu v sále, nový je navrhnutý s ohľadom na akustiku, pribudne aj nový podhľad v pôvodnej časti. Celková hodnota zákazky je 178 299,77 eur  bez DPH.

Technické práce

Do technických prác je zahrnuté aj „zriadenie kotolne s odvádzaním spalín dvojplášťovou rúrou nad strešný plášť, pričom sa zároveň privádza vzduch do miestnosti kotolne, ako aj zriadenie nového rozvodu vykurovania s vykurovacími telesami. Súčasťou je aj úprava plynoinštalácie pre napojenie nového kotla, demontáž lokálnych vykurovacích telies a taktiež aj výmena odvetrávacích ventilátorov v kuchyni,“ uvádza Úrad pre verejné obstarávanie.

Pozrite si priebeh tohtoročnej druhej etapy mestských bytov v Šali.

Foto: ilustračné

Druhá etapa výstavby je v plnom prúde: Mestské byty veselo rastú, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM