Zlatica Gregorová Šport Správy

Novú cyklotrasu otestovali aj deti: Šalianski inlajnisti si ju pochvaľujú

Prednedávnom bola nová cyklotrasa sprístupnená obyvateľom nášho mesta. Využívať ju môžu zamestnanci pracujúci v tunajšom podniku aj vyznávači bezmotorovej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Novú cyklotrasu otestovali aj deti: Šalianski inlajnisti si ju pochvaľujú
42
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Nedávneho slávnostného otvorenia cyklotrasy sa zúčastnil primátor Mesta Šaľa Jozef Belický, generálny riaditeľ Duslo a.s Petr Bláha, vedenie mesta, poslanci aj korčuliari zo Šale.

Aj pre deti

Možnosť vyjsť po trati z Veče k chemičke si nenechal ujsť Jozef Belický na tandemovom bicykli s Petrom Bláhom, ale ani deti na kolieskových korčuliach. Opýtali sme sa malých športovcov z klubu Stepné kozy Šaľa, ako sa na novú trasu tešia a či ju budú riadne využívať. Deti nášmu portálu prezradili, ako ich baví športovanie a či budú trasu využívať na tréningy.

Trasa je dobrá

Malý chlapec Adam začal korčuľovať začiatkom školského roka. Šport ho teší a ako dodal: „Bol som už aj na tejto trase, je dobrá. Okrem toho chodíme aj na Bernolákovu, kde trénujeme.“

Ďalšia korčuliarka Veronika sa tomuto športu venuje už dva roky. Ako povedala: „Bola som už v Košiciach, Rakúsku a takéto preteky boli aj v Šali. Mám už jednu bronzovú a jednu striebornú medailu. Cyklotrasu som už vyskúšala."

Na otázku, či po otvorení cyklotrasy nepreskočí z inline na bicykel nášmu portálu Veronika prezradila: „Mne sa veľmi páči korčuľovanie, je to veľmi dobrá zábava, naučíme sa veľmi veľa vecí. Úrazov je tak pol na pol, dávame si však pozor, nosíme chrániče aj helmu, aby sme sa nezranili.

Cyklotrasu vítajú

Ako nám prezradil predseda šalianskeho Inline klubu Stepné kozy Marián Miškovič, cyklotrasu veľmi vítajú. „Snažíme sa viesť deti k športu, táto cesta nám iste pomôže, aby deti mali kde korčuľovať, iste to teda prispeje k lepšiemu športovému vyžitiu pre deti. Trasu som už vyskúšal, bodaj by bolo takých trás viac. Je trošku kratšia, ale som rád, že aspoň niečo už máme,“ uviedol predseda.

Viac možností

Na otázku bezpečnosti korčuliarov a vodičov v Šali Marián Miškovič podotkol, že v Šali sa našťastie dá kde korčuľovať. „V zahraničí sa dá jazdiť aj na ováloch a veríme, že u nás sa vyasfaltuje násyp, ktorý je až po Kaskády. Boli sme tam trénovať, to je úplná paráda. Aj medzihrádzový priestor, ktorý máme v Šali a nevyužíva sa, keby tam bolo multifunkčné ihrisko a v rámci neho aj inlinová dráha, to by bola úplná paráda," dodal Marián Miškovič.

Vo fotogalérii si pozrite zábery z nedávneho otvorenia cyklotrasy v Šali.

Foto: ilustračné

Cyklotrasa  Šaľa- Duslo je otvorená: Poslúži zamestnancom aj rekreačným
42
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM