Správy Samospráva

Novinky na zimnom štadióne: Mesto tu chce vybudovať multifunkčné ihrisko

Mesto Šaľa chce v priestoroch zimného štadióna v Šali vybudovať multifunkčné ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Novinky na zimnom štadióne: Mesto tu chce vybudovať multifunkčné ihrisko
Zdroj: TASR

Mesto Šaľa chce v priestoroch zimného štadióna v Šali vybudovať multifunkčné ihrisko. Predpokladaný rozpočet stavby ihriska predstavuje 286 000 eur, ďalšie výdavky spojené s realizáciou sú vyčíslené na 50 000 eur. Mesto ako jeden z partnerov sa uchádza o grant v projekte Cultplay – Vytvorenie interaktívnych tematických parkov, inovatívne použitie kultúrneho dedičstva. Päťpercentná spoluúčasť mesta na projekte predstavuje 16 800 eur. Poslanci mestského zastupiteľstva návrh projektu schválili. Vyhodnotenie projektu bude známe v apríli budúceho roka, predpokladaný termín realizácie je rok 2017. 

Zapojili sa do projektu

Výzva na predkladanie žiadosti o finančný príspevok bola vyhlásená v rámci Programu spolupráce INTERREG V-A Slovenská republika – Maďarsko. Mesto Nové Zámky ako hlavný projektový partner má so združením Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZUS) PonsDanubii ako cezhraničným projektovým partnerom záujem uchádzať sa o získanie nenávratného finančného príspevku. Napriek tomu, že mesto Šaľa nie je partnerom združenia, malo možnosť zapojiť sa do tohto projektu ako projektový partner. Cieľom projektu je zvýšenie atraktivity pohraničnej oblasti formou vytvorenia nových, integrovaných turistických oblastí s vlastnými produktmi a značkami vybudovanými na spoločnej histórii partnerských miest.

Aj s lezeckou stenou

Nové ihrisko by malo byť replikou historickej pamiatky Majk, ktorá sa nachádza v družobnom meste Oroszlány v Maďarsku. Práve v tomto meste by zasa mali postaviť repliku šalianskeho renesančného kaštieľa. Projekt má spájať a rozširovať tradičné kultúrne podujatia miest zapojených do projektu, aby čo najviac ľudí navštívilo spoločne pripravované cezhraničné prezentácie, zúčastňovalo sa obľúbených kultúrno-spoločenských programov a posilňovali tak vzájomnú cezhraničnú spoluprácu, zdôvodnilo realizáciu projektu zastupiteľstvo.

Ihrisko by malo vzniknúť v pri­estoroch zimného štadióna, ktorého plocha zostane nedotknutá a bude naďalej slúžiť svojmu účelu. Projekt multifunkčného ihriska zaberá priestorovú plochu 31,5 × 13,25 m­etra. Detské ihrisko bude určené aj pre staršie deti. Mala by v ňom byť zabudovaná aj bezpečná lezecká stena s interaktívnymi prvkami.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM