Zlatica Gregorová Samospráva

Nové hracie prvky pre deti v Šali: Zmenu ich umiestnenia si vyžiadala petícia

V Šali skrášlia ďalšiu časť mesta. Napokon však nebudú osadené na pôvodne určenom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Nové hracie prvky pre deti v Šali: Zmenu ich umiestnenia si vyžiadala petícia
Foto: Zlatica Gregorová

V centre mesta Šaľa, pri kaštieli, mali byť osadené prvky pre malé deti, určené na hranie a využívanie voľného času. Dôvodom na osadenie týchto hracích atrakcií boli prosby obyvateľov. V poslednom čase však situácia nabrala iný spád.

Bližšie informácie nám poskytla Gabriela Braníková z Mestského úradu v Šali: „Mesto v záujme vyhovieť svojim občanom a najmä urobiť pre najmenších ďalšiu dobrú vec, tieto herné prvky objednalo. V čase, keď mali byť osadené a deti sa s nimi mohli onedlho začať hrať, vypukla petícia za zrušenie osadenia hracích prvkov v tomto priestore. Obyvatelia okolitých činžových domov na Ulici P. Pázmáňa spustili petíciu proti ihrisku. Keďže prvky určené na ihrisko už boli mestom objednané, budú súčasťou parku pred Spoločenským domom vo Veči".

„Mesto nemieni ísť proti svojim občanom. Ak sa rozhodli spísať petíciu, musíme ju rešpektovať. Herné atrakcie sa využijú na inom mieste, osadíme ich v spomínanom parku,“ informuje Gabriela Braníková z Mestského úradu v Šali. Deti sa tak môžu tešiť na rôzne otočné figúrky, hojdačky a iné atrakcie, ktoré pomôžu pri príjemnom trávení voľného času.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM