Peter Štrbo Rôzne

Nová palubovka v hale až o rok

Palubovka v mestskej športovej hale sa tento rok meniť nebude. Rozpočet mesta na rok 2011 s týmto výdavkom neráta, rovnako to vyplýva aj z novej dohody medzi mestom a spoločnosťou Duslo a.s., ktorou sa upravila pôvodná zámenná zmluva z roku 2009.

Šalianska hádzaná sa bude musieť zaobísť bez novej palubovky aj v nadchádzajúcej sezóne. Hoci sa pred časom hovorilo o jej výmene v súvislosti s rokom 2011, mesto v aktuálnom rozpočte s touto položkou neráta. Vedenie mesta si uvedomovalo, že za súčasnej nepriaznivej finančnej situácie by z jeho strany k naplneniu zmluvného záväzku v rámci zámennej zmluvy so spoločnosťou Duslo, a.s. dôjsť nemohlo a v takom prípade by nám hrozili sankcie zo strany známeho chemického koncernu. Ešte v minulom roku tak začalo hľadať riešenia a rokovať s Duslom o úprave zmluvných podmienok. Výsledkom týchto rokovaní bol nový dodatok k zámennej zmluve, ktorý na svetlo sveta vyšiel 23.6.2011.

V úvodnej časti dokumentu sa zdôvodňuje úprava pôvodnej zmluvy nasledovne: „Keďže poskytovateľ nemá dostatok finančných prostriedkov, zmluvné strany v snahe realizovať pôvodný zámer a s cieľom zbytočne nezaťažovať poskytovateľa sankciami za omeškanie s plnením zmluvných povinností, uzatvárajú dohodu o zmene pôvodných práv a povinností.“ Dokument jasne definuje, ktoré investície či rekonštrukcie sa musia zrealizovať v rámci zámennej zmluvy aj s uvedením termínov ukončenia prác. Podľa novej dohody by malo dôjsť k výmene palubovky v Mestskej športovej hale v Šali najneskôr do 30.6.2012.

V roku 2011 však predsa dôjde k zlepšeniu podmienok v športovej hale. Mesto vyčlenilo 36 tisíc eur na rekonštrukciu vodovodného potrubia, ktoré je už dlhšiu dobu v nevyhovujúcom stave. Konkrétne pôjde o výmenu rozvodu vody od vodomernej šachty cez výmenníkovú stanicu do sociálnej časti (šatne, administratívne miestnosti) športovej haly. Ďalších 10 tisíc eur získalo mesto na tento účel vďaka grantu z Ministerstva financií SR.

Prehľad investícií, opráv či rekonštrukcií vyplývajúcich zo zámennej zmluvy medzi mestom Šaľa a spoločnosťou Duslo a.s.:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM