Zlatica Gregorová Rôzne

Netradičný stánok v Šali bude minulosťou: Onedlho zmizne z pešej zóny, FOTO

Dlhoročnú súčasť námestia odstránia. Zaujímavo riešený kiosk v tesnej blízkosti mestského úradu, bude do konca marca preč.

Ilustračný obrázok k článku Netradičný stánok v Šali bude minulosťou: Onedlho zmizne z pešej zóny, FOTO
2
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Tvarovo netradičný i preto zaujímavý kiosk po rokoch vypovedal svoju službu. Kedysi v ňom zákazníkom ponúkali tlač, tabak či cukrovinky. O chvíľu po ňom zostane prázdne miesto.

Nevyužívaný kiosk

Ako nám prezradila hovorkyňa Mesta šaľa Erika Kollerová, nájomcovi pozemku skončila zmluva s mestom: „Majiteľ mal platnú nájomnú zmluvu na pozemok, na ktorom kiosk stojí, do konca roka 2018. Vzhľadom na to, že malá trafika nebola už niekoľko rokov využívaná, bola zatvorená, poslanci nájom nepredĺžili.“

Podľa slov hovorkyne sa majiteľ kiosku obrátil na mesto s ponukou predaja malej netypickej stavby. O odkúpení rozhodovali poslanci na februárovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Šali.

Nekúpia ho

„S návrhom však poslanci nesúhlasili, nevidia totiž perspektívu využitia stavby pre mesto. Majiteľ tak bude musieť kiosk, ktorý stojí na mestskom pozemku odstrániť do konca marca tohto roka,“ skonštatovala Erika Kollerová. Mesto následne terén upraví tak, aby dotváral okolie vynovenej budovy mestského úradu.

Netradičný stánok v Šali bude minulosťou: Onedlho zmizne z pešej zóny, FOTO
2
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM