Peter Štrbo Futbal

Neded prišiel o vedúcu priečku, Tešedíkovo prehralo s posledným

Víkendové majstrovské zápasy priniesli z pohľadu našich zástupcov zaujímavé výsledky. Dlhá n/V sa prepracovala po víkende na tretiu priečku, Horná Kráľová si pripísala druhé víťazstvo v sezóne. Vlčany a Močenok pokračujú v piatej lige vo víťaznom ťaž

[size=14]IV.li­ga[/size]

[size=13]Slád­kovičovo – Neded 2:0 (2:0)[/size] gól: Heriban, Šimek Neded cestoval do Sládkovičova ako líder súťaže, ktorý na jar ešte nestratil ani bod, favoritom tak bol zákonite celok z nášho okresu. Slavoj však hostí v prvom polčase prekvapil výbornou hrou a základy svojho víťazstva položil ešte pred prestávkou, keď sa Heribanovi a Šimekovi podarilo streliť dva rýchle góly, na ktoré už hostia nedokázali do záverečného hvizdu odpovedať. Zaváhanie Nededu využila Okoličná, ktorá prevzala vedúcu priečku a aktuálne má dvojbodový náskok pred našim zástupcom.

[size=13]Tibi Horná Kráľová – Veľké Lovce 4:3 (1:1)[/size] góly: Kotlár 2, Kollár 2 – Drgoňa, Ivan (11 m), Lontoš Krízou zmietaná Horná Kráľová túžila cez víkend po prvom jarnom bodovom zisku. Plány sa jej začali rúcať už v úvode zápasu, keď hostí poslal do vedenia Drgoňa. Domáci však odpovedali už o niekoľko minút, na 1:1 vyrovnal Kotlár. V druhom polčase sa rozpútala prestrelka, najskôr vrátil hosťujúcemu celku vedenie Ivan, domáci však tromi gólmi v rozmedzí dvadsiatich minút otočili skóre a hostia v závere stihli už len znížiť na konečných 4:3 v prospech Hornej Kráľovej, ktorá víťazstvom ukrojila náskok predposledných Šiah na osem bodov.

[size=14]V.li­ga[/size]

[size=13]Kráľová n/V – Vinohrady n/V 2:0 (1:0)[/size] góly: Vyskoč, Vrbovski V stretnutí s predposledným celkom súťaže sa od domácej Kráľovej n/V očakávalo iba víťazstvo. To sa však nerodilo ľahko. Domáci sa ujali vedenia až v závere polčasu, gól vsietil Vyskoč. V druhom polčase pokračoval tlak nášho zástupcu, no poisťovací gól prišiel až dvadsať minút pred koncom, presadil sa aktívny Vrbovski.

[size=13]Okoč-Sokolec – Tešedíkovo 2:1 (2:0)[/size] góly: Takács vl., Végh (11 m) – Raček V prehľade pred víkendovými zápasmi sme písali, že by Tešedíkovo nemalo mať s beznádejne poslednou Okočou-Sokolcom vážnejšie problémy. To sme ešte netušili, ako hlboko sme sa mýlili. Po polčase prehrával Pered 0:2 bez toho, aby domáci hráči skórovali z hry. Do vedenia ich totiž poslal vlastenec Takácsa a ešte do prestávky premenil pokutový kop Végh. V druhom dejstve hostia ukázali hostia svoju lepšiu tvár, znížili na 1:2, no ďalší gól sa im aj napriek tlaku streliť nepodarilo a domáci tak po prvýkrát (!!) v sezóne oslavovali víťazstvo.

[size=13]Vlčany – Trstice 1:0 (0:0)[/size] góly: 64. Štrbac Zimný prievan v kabíne Vlčian priniesol okrem množstva nových mien v zostave aj obrovský výkonnostný pokrok. Na jar sú Vlčany šťukou súťaže a výsledkovo sa im darí bez ohľadu na to, s akým súperom majú dočinenia. Tentoraz to zrátali nevyspytateľným Trsticiam, ktoré zdolali druhopolčasovým gólom Štrbaca 1:0 a mužstvo z nášho okresu sa neustále posúva v tabuľke nahor.

[size=13]Močenok – Beladice 3:1 (1:0)[/size] góly: Dano, Anda (11 m), Lalúch – Galbavý Močenok v jarných odvetách poriadne mieša postupovými kartami. Vynikajúcu formu potvrdil Poľnohospodár aj v uplynulom kole, keď na domácom trávniku privítal Beladice. Domáci sa ujali vedenia po polhodine hry, skóroval Dano. Úvod druhého polčasu Močenok nezachytil a Beladice vyrovnali na 1:1. Pokoj na domáce kopačky priniesol úspešný pokutový kop brankára Andu. Víťazstvo močenských futbalistov spečatil v závere stretnutia Lalúch.

[size=14]II.tri­eda[/size]

[size=13]Hájske – Čakajovce 0:1 (0:0)[/size] gól: 90.Greguš 16.kolo poznačili nepriaznivé poveternostné podmienky takmer na všetkých ihriskách, inak tomu nebolo ani v Hájskom. Domáci hrali v prvom polčase s vetrom a boli aktívnejší, gólovo sa však nepresadili. Neskôr sa osmelili aj Čakajovce. V čase, keď sa už oba celky zmierovali s bezgólovou remízou, podnikli hostia rýchly protiútok s gólovou bodkou Greguša, na ktorý už šokovaní futbalisti Hájskeho nemali čas odpovedať a tri body tak putovali do Čakajoviec.

[size=13]Rumanová – Selice 5:1 (3:0)[/size] gól: Klačman Tak na toto stretnutie budú chcieť Selice zrejme čo najskôr zabudnúť, domáci do desiatej minúty viedli už dva nula a udali tak tón zápasu. Do polčasu pridala Rumanová ešte jeden gól a do šatní tak išla s trojgólovým náskokom. Nervózni hostia sa síce po góle Klačmana v úvode druhého polčasu snažili zdramatizovať zápas, domáci však zvrat v zápase nepripustili a do záverečného hvizdu pridali ešte dva góly. Selice po prehre prenechali štvrté miesto práve Rumanovej.

[size=13]Diakovce – Jarok 0:1 (0:0)[/size] gól: Bačinský Futbalisti Diakoviec boli od úvodu aktívni, územná prevaha sa však nepremietala do gólových šancí. Jarok postupne vyrovnal hru a vedenia sa mohol ujať už v prvom polčase, dobré príležitosti však ostali nevyužité. V druhom polčase sa obe mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, podarilo sa to však „Íregu“. Bačinský úspešne zahral priamy kop a gól v sieti prekvapil najmä domáceho brankára, ktorý si mohol spytovať svedomie. Z Diakoviec si hostia odviezli cenné tri body.

[size=13]Trnovec n/V – Lužianky 1:0 (1:0)[/size] gól: Legner Diváci videli v prvom polčase vyrovnaný futbal, družstvá sa dlho nevedeli presadiť a skúšali to najmä z diaľky. Tesne pred polčasovým hvizdom znenazdajky strelil vedúci gól Trnovca Legner, ktorého center nadvihol hosťujúci obranca nad svojho brankára a rozjasal tak domáce obecenstvo. Silný vietor komplikoval hru aj v druhom polčase, aktívnejší boli domáci, ktorí si udržali jednogólové vedenie až do záveru zápasu.

[size=14]III.tri­eda[/size]

[size=13]Dlhá nad Váhom – Lukáčovce 2:0 (1:0)[/size] góly: 30. V.Mészáros, 65. Štrbo V šesťbodovom zápase mohla Dlhá nad Váhom v prípade víťazstva nahradiť Lukáčovce na bronzovej priečke. Aj toto stretnutie poznačil silný vietor, ktorý fúkal v prvom polčase pre hostí. Na ihrisku to však bol vyrovnaný boj, mierne navrch mali domáci, ktorí sa presadzovali najmä v krídelných priestoroch. Vedenia sa ujala Dlhá v polovici prvého polčasu, keď sa cez posledného obrancu šikovne pretlačil Róbert Paštéka, rútil sa na bránu hostí, ešte pred brankárom však zvolil prihrávku na nabiehajúceho Takácsa, ktorý na malú chvíľu zaváhal, no potom spätnou prihrávkou našiel Mészárosa a ten neomylne poslal loptu do siete. Gólovú poistku pridal v druhom polčase striedajúci Štrbo, ktorý využil skvelú prácu výborne hrajúceho Dékányia, ktorý po bránkovej čiare prenikol až do šestnástky a na jeho prihrávku už stačilo pred brankárom len nastaviť nohu. Hostia mohli zápas zdramatizovať, no v stopercentnej šanci nastrelili len žrď a Dlhá nad Váhom si už čisté konto ustrážila a prebojovala sa na tretiu priečku.

[size=13]Žihárec – Horné Lefantovce 3:0 (1:0)[/size] góly: Szombathi, Molnár, Mrázik Žihárec od úvodu sezóny dokazuje, že to s postupovými ambíciami myslíš vážne a v boji o postup mu konkurujú len prvé Nové Sady. V nedeľu hostil zástupca nášho okresu Horné Lefantovce, ktoré v tejto sezóne nepatria medzi obávaných súperov. Očakávaná kanonáda sa však nekonala, domáci po polčase viedli len o gól. Žihárec však žiadne prekvapenie nepripustil, v druhom dejstve pridal ešte dva presné zásahy a slávil tak pohodlné víťazstvo 3:0.

[center]TABUĽKY[/cen­ter]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM