Peter Štrbo Futbal

Neded predviedol nevídaný obrat, Selice uspeli v derby

Tešedíkovo v nedeľu predĺžilo svoju víťaznú sériu už na 4 stretnutia. Horná Kráľová si pripísala veľmi cenný bod za remízu s Kolárovom. Diakovce v derby so Selicami ťahali za kratší koniec. Dlhá n/V nezaváhala ani v poslednom stretnutí sezóny.

[size=14]IV.liga [/size]

Po cennej remíze z horúcej pôdy v Novom Živote očakávali najvernejší domáci fanúšikovia v chladnom jesennom počasí trojbodový rezultát pre domáce mužstvo. Do brány sa vrátil Lenický, kapitán Kollár zaujal opäť miesto predstopéra, v útoku sme mohli vidieť opäť Úja. V 24.minúte sa hostia ujali vedenia kurióznym spôsobom, keď hlavičku Kertésza L.Kokeš evidente vykopol spred bránkovej čiary, no asistent rozhodcu na prekvapenie všetkých signalizoval gól. V závere polčasu rozhodca neuznal gól T.Kokeša pre údajný ofsajd. Vo vypätej atmosfére fauloval domáci brankár Lenický útočníka hostí a rozhodca nariadil pokutový kop, ten však domáci brankár kryl. Hneď po zmene strán mal výhodu pokutového kopu aj domáci tím, s pokusom Úja si však Petrušek poradil. Hostia sa v druhej časti zamerali na bránenie najtesnejšieho náskoku a hrali na rýchle protiútoky. V závere sa predsa len usmialo na nášho zástupcu šťastie, dlhá lopta našla Straňáka, ktorý sa neulakomil a nezištne naservíroval Újovi, ktorý z jedenástich metrov strelou pod brvno vyrovnal. Oba góly si môžete pozrieť v článku [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.116285_Hor­na-Kralova-opat-bodovala]Horná Kráľová opäť bodovala[/link]

[size=14]**Horná Kráľová – Kolárovo 1:1 (0:1) **[/size] góly: 87.Új – 24.Kertész

Neded cestoval do Váhoviec a odborníci stavali do úlohy favorita zápasu práve nášho zástupcu. Predpoklady však veľmi rýchlo zmazal Hodúr, ktorý poslal domácich do vedenia už v šiestej minúte. Do veľmi zložitej situácie sa Neded dostal v 24.minúte, keď po presnej strele Slobodu prehrával už o dva góly a s týmto náskokom odchádzali aj do šatní. Po vylúčení Vercholu v drese hostí po hodine hry vyzerali šance Nededu na úspešný výsledok z tohto stretnutia biedne. V 70.minúte však vsietil mimoriadne dôležitý kontaktný gól Jakubjak, čo nakoplo hostí k ešte väčšej aktivite a odmenou im bol vyrovnávajúci gól Kalmára o osem minút neskôr. Ofenzívny hráč sa napokon stal hrdinom Nededu, keď minútu pred koncom riadnej hracej doby mieril presne aj po druhýkrát. Dokonalý obrat zabezpečil Nededu posun na druhú priečku IV.ligy.

[size=14]Váhovce – Neded 2:3 (2:0)[/size] góly: 6.Hodúr, 24.Sloboda – 70.Jakubjak,78.a 89.Kalmár

[size=14]V.li­ga[/size]

Rozbehnutý „Pered“ hral na domácom ihrisku už po tretíkrát v rade. I keď v úvode stretnutia boli domáci trochu zaskočení z aktivity Vinohradov n/V, v ďalších minútach potvrdili rolu favorita a v 22.minúte už viedli po góloch kanoniera Beneša 2:0. Na začiatku druhého polčasu hrali hostia už oslabení o vylúčeného Kubalu, no aj napriek tomu vzdorovali Tešedíkovu ešte dlhé minúty. Svoj náskok zvýšili domáci až v 74.minúte , presadil sa Bende a ten istý hráč o sedem minút neskôr upravil skóre na konečných 4:0.

[size=14]**Te­šedíkovo – Vinohrady n/V 4:0 (2:0) **[/size] góly: 14. a 22.Beneš, 74. a 81.Bende

V pozvánke na víkendové zápasy sme upozorňovali, že v stretnutí dvoch posledných tímov, ktoré stále čakajú na prvé víťazstvo v sezóne, majú Vlčany ideálnu príležitosť zmeniť tento stav. Vo vyrovnanom prvom polčase diváci góly nevideli. Hosťujúce mužstvo rozhodlo o svojom prvom víťazstve v sezóne v úvode druhého dejstva, keď v rozmedzí piatich minút skórovali Tóth a Karvai a v kolónke výhier svieti nula už iba Okoči-Sokolci.

[size=14]Okoč-Sokolec – Vlčany 0:2 (0:0)[/size] góly: 51.Tóth, 54.Karvai

Kráľová nad Váhom hrala v nedeľu u jedného z najlepších tímov V.ligy a tomu zodpovedal aj priebeh stretnutia. Obe družstvá vychádzali zo zabezpečených obrán a do polčasu neskórovalo ani jedno z nich. V druhej časti držali loptu viac na kopačkách Lehnice, no museli byť neustále v strehu, nakoľko náš zástupca podnikal nebezpečné kontry. Kráľová nad Váhom bola skutočne blízko k bodu z horúcej súperovej pôdy, no bezgólový stav odmietol v samom závere zápasu Šnegoň a zabezpečil tak domácim najtesnejšie víťazstvo.

[size=14]**Lehnice – Kráľová n/V 1:0 (0:0) **[/size] góly:86.Šnegoň

V uplynulom kole sa skončila úctyhodná osemzápasová séria Močenka bez prehry a v Trhovej Hradskej sa náš zástupca pokúšal začať novú. Domáci mali v prvom polčase lepšie príležitosti a niekoľkokrát zvonila konštrukcia brány. Močenok držal bezgólový stav až do 78.minúty, keď sa súper zaslúžene ujal vedenia a gól Vígha sa napokon ukázal aj ako víťazný.

[size=14]**Trhová Hradská – Močenok 1:0 (0:0) **[/size] góly:78.Vígh

[size=14]II.tri­eda[/size]

Trnovec nad Váhom hostil v 12.kole posledný tím II.triedy Poľný Kesov. Domáci nastúpili oslabení o potrestaných hráčov. Diváci videli bojovný výkon na oboch stranách. Náš zástupca šiel do šatní s jednogólovým náskokom, otvárací gól vsietil Tomek. Kesovu sa podarilo na začiatku druhého polčasu vyrovnať a nerozhodný stav držali hostia až do záverečných minút. Keď už sa zdalo, že súperi sa rozídu zmierlivo, Klincko v nadstavenom čase dopravil loptu do siete a zabezpečil domácim všetky tri body.

[size=14]**Trnovec n/V – Poľný Kesov 2:1 (1:0) **[/size] góly: Tomek, Klincko – Fukas

Lužianky proti Hájskemu potvrdili, že majú najlepšiu defenzívu v súťaži a na víťazstvo im stačil jediný presný zásah Horeša v prvom polčase, na ktorý snaživí hostia nenašli odpoveď.

[size=14]**Lu­žianky – Hájske 1:0 (1:0) **[/size] góly: Horeš

Seliciach videli diváci derby so všetkým, čo k nemu patrí, nechýbalo gólové korenie ani dramatická zápletka v závere stretnutia. Po polčase vyrovnaného stretnutia mali bližšie k víťazstvu domáci, ktorí viedli 2:1. V záverečnej desaťminútovke Selice odskočili už na rozdiel dvoch gólov, no hostia sa nevzdali a znížili na 2:3. Vyrovnať sa im však už nepodarilo a domáci tím sa tak mohol radovať z cenného víťazstva a posunu na druhé miesto v tabuľke.

[size=14]Selice – Diakovce 3:2 (2:1)[/size] góly: Chovanec, Klačman, Urbanovič – Búš, Kováč

[size=14]III.tri­eda[/size]

Dlhá nad Váhom nastúpila v nedeľu na svoj posledný jesenný majstrovský zápas. Domácim vyšiel vstup do zápasu nad očakávania, keď už v 2.minúte viedli po chybnej rozohrávke Dolných Lefantoviec a koncovke Štrba 1:0. Do 15.minúty bol náskok futbalistov Dlhej už dvojgólový, keď kapitán Matusz premenil pokutový kop po faule na R.Paštéku. V ďalších minútach prišlo uspokojenie nášho zástupcu, čo súper využil a Gál znížil v situácii zaváňajúcej ofsajdom na 1:2. Domáci zahodili do polčasu ešte niekoľko výborných príležitostí a do šatní tak išli len s jednogólovým náskokom. Do relatívne bezpečného dvojgólového vedenia poslal domácich hneď po príchode z kabín V.Meszáros, ktorý po priamom kope z veľkého uhla prekabátil brankára hostí. Od tých chvíľ mala Dlhá hru pevne vo svojich rukách a vytvárala si jednu šancu za druhou, hostia sa často uchyľovali k nedovoleným zákrokom a Matusz si zopakoval strelu z bieleho bodu ešte dvakrát, v druhom prípade však jeho pokus brankár hostí vystihol. V závere stretnutia pridali domáci ešte aj piaty gól a v poslednom stretnutí jesennej časti tak zaslúžene zdolali Dolné Lefantovce 5:1. Dlhá nad Váhom vyhrala päť zápasov v rade.

[size=14]Dlhá n/V – Dolné Lefantovce 5:1 (2:1)[/size] góly: Matusz 2, Štrbo, Meszáros, Paštéka – Gál

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.115841]Poz­vánka: Futbalový víkend v regióne (23.10.)[/link]

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM