Zlatica Gregorová Samospráva

Nedečania majú vynovenú cestu: A bude aj EKO úrad

Témy o rozkopaných cestách a chodníkoch patria k obľúbeným v mestách aj na vidieku. Niekedy však nemajú opodstatnenie.

Ilustračný obrázok k článku Nedečania majú vynovenú cestu: A bude aj EKO úrad
Zdroj: TASR

Ako cestrári tvrdia, nedá sa všetko stíhať naraz. Preto je veľkým pozitívom, že v dedine Neded stihli pracovníci Cesty Nitra opraviť úsek ešte pred koncom roka.

Opravená cesta

Ako je zverejnené Úradom pre verejné obstarávanie, „Predmetom plnenia zmluvy medzi Obcou Neded a zhotoviteľom Cesty Nitra, a. s. na stavbe bola ,,Oprava krytu MK Neded." Predpokladaná hodnota zákazky je 59 992,37 eur s DPH. Na uskutočnené práce zhotoviteľ ručí šesťdesiat mesačnou záručnou lehotou. Ostáva tak už len príjemné testovanie opraveného úseku miestnej komunikácie.

Zateplia aj obecný úrad

Okrem zrenovovanej cesty sa v obci nedávno pustili aj do projektu „Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcej budovy SO 01 – OBECNÝ ÚRAD“ Neded. Predpokladaná hodnota zákazky, ktorú v miestnom obecnom úrade stanovili je 139 611,03 eur. Po splnení podmienok sa do súťaže prihlásili dve firmy – jedna bratislavská a jedna šalianska. Práve posledne menovaná stavebná spoločnosť zo Šale mala oproti konkurentovi výhodu lepšej cenovej ponuky a taktiež získala stopercentné bodové hodnotenie výberovej komisie. Nededský obecný úrad tak vynovia za 145 680,00 eur s DPH.

Obyvatelia obce sa iste potešili týmto aktivitám a už môžu plánovať, do čoho sa pustia najbližšie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM