Zlatica Gregorová Kultúra

Navštívte výstavu o legendárnom Leonardovi da Vincim: Čaká na vás v Močenku!

Známy Talian je ústrednou postavou netradičnej výstavy. Tú usporiadajú priamo v základnej škole.

Ilustračný obrázok k článku Navštívte výstavu o legendárnom Leonardovi da Vincim: Čaká na vás v Močenku!
Zdroj: TASR

Spoznať zaujímavosti zo života tohto zaujímavého predstaviteľa renesancie, môžete aj VY.

Multiumelec

Leonardo da Vinci bol mužom, ktorého fascinovali mnohé vedy, venoval sa architektúre, hudbe a bol i známym maliarom, autorom slávnych obrazov Posledná večera a Mona Líza. Okrem toho sa zaujímal o astronómiu. Známe sú jeho pokusy o zostrojenie lietajúcich strojov a vymyslel viacero vynálezov. Práve im bude výstava venovaná. Pre verejnosť je otvorená od 20. 11. 2017 do 4. 12. 2017 od 14.00 hod. do 17.00 hod.

Lietajúci stroj i kolesová loď

Ako informuje riaditeľ ZŠ v Močenku, Eduard Lacko, "Výstava sa zameriava na život a tvorbu Leonarda da Vinciho. Vystavené sú tu vzorky jeho tvorby, ktoré odrážajú majstrovu všestrannosť a genialitu. Na výstave je šesť replík strojov, ktoré da Vinci navrhol. Nachádza sa tu lietajúci stroj, vzdušná skrutka, automatické kladivo, mávajúce krídlo, kolesová loď a bicykel. Návštevníci môžu vidieť aj desiatky reprodukcií jeho obrazov a kresieb, môžu si urobiť fotografiu obrazu Mony Lisy so svojou tvárou.“

Ak by ste sa chceli prísť pozrieť s väčšou skupinou návštevníkov, dopredu oznámte váš príchod a dostanete sprievodcu, ktorý vás výstavou v II. pavilóne školy prevedie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM