Zlatica Gregorová Rôzne

Nastupuje zimná sezóna: Prezúvanie áut je v servisoch v Šali plnom prúde

Nižšie teploty dávajú motoristom na známosť, že je ten správny čas. Štvorkolesovému miláčikovi treba dať zimné obutie a urobiť generálku.

Ilustračný obrázok k článku Nastupuje zimná sezóna: Prezúvanie áut je v servisoch v Šali plnom prúde
Zdroj: TASR

Kto mieri do vyšších polôh, mal by počítať s tým, že poniektoré vozovky sú tam už zasnežené a namrznuté. Dokonca už aj v nižších polohách nastupuje zima a niet na čo čakať. V týchto dňoch už šalianski odborníci radia, prezúvať všetky autá bez rozdielu.

Nás v redakcii zaujímalo, či už „výmenná“ sezóna začala a aké sú ceny a čakacie doby. Opýtali sme sa na to zástupcov troch šalianskych pneuservisov.

Peter Alfȍldi

Majiteľ autoservisu Peter Alfȍldi nám povedal, že prezúvacia sezóna na ich pracovisku práve vrcholí. Cena za zobutie letných a nahodenie zimných pneumatík je u nich 26 eur. „Tak, ako aj po minulé roky, v pohode zvládame prezúvať. Máme kapacity na to, aby sme všetko stíhali. Objednávať sa preto u nás naozaj netreba,“ skonštatoval majiteľ autoservisu. Otvorené majú každý deň od 8.00 hod. do 20. 00 hod.

Pozor na osvetlenie!

Je tiež nevyhnutné skontrolovať si všetky kvapaliny a letné vymeniť za zimné – nemrznúce. Servisáci sa zhodujú aj v tom, že nemenej dôležité je správne nastavenie žiaroviek na svetlometoch a samozrejmá výmena vypálenej žiarovky. Radíme aj skontrolovať stav stieračov.

Roman Kováč

Roman Kováč nám povedal, že ich autoservis ešte nezaznamenal v tejto dobe prezúvací boom. „Ešte je skoro, zvýšený záujem o výmenu pneumatík predpokladáme budúci týždeň, “ povedal nám. Na ich pracovisku je plná prevádzka aj cez víkendy, ak ich klienti oslovia, bez problémov ich vybavia. Ceny za prezutie sa v tomto šalianskom servise pohybujú od 20 – 25 eur.

Štefan Hučko

V poslednom oslovenom servise už veselo prezúvajú. Štefan Hučko nám prezradil, že letné za zimné nahadzujú približne druhý mesiac. „Cena za prezutie pneumatík sa u nás pohybuje od 20 do 60 eur, podľa typu automobilu,“ hovorí Štefan Hučko. Gumy aj uskladňujú. Otvorené majú denne, v sobotu od 8.00 hod. do 13.00 hod.

Zimná výbava

Nezabudnite na poriadnu zimnú výbavu. Na cesty zoberte všetko, čo k nej patrí. Okrem škrabiek na okná, aj metličku s lopatkou, zimné reťaze a odmrazovač na sklá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM