Zlatica Gregorová Samospráva

Našli páku na zimnú údržbu: Majiteľom domov a správcom bytov v Šali dajú posyp

Novelu zákona o pozemných komunikáciách poslanci NR SR schválili v tomto roku. Viaceré samosprávy teraz hľadajú riešenie.

Ilustračný obrázok k článku Našli páku na zimnú údržbu: Majiteľom domov a správcom bytov v Šali dajú posyp
Foto: Zlatica Gregorová

Laicky povedané, o chodníky pri dome a cesty vo vlastníctve mesta by sa mal postarať práve magistrát. Už nie je povinnosťou majiteľa domu odpratávať ľad a sneh spred jeho nehnuteľnosti či prevádzky. Čo na jednej strane občanom pomohlo, samosprávam spôsobuje vrásky.

Veľký záujem

V Šali našli šalamúnske riešenie pre svojich občanov. Rozhodli sa vopred predísť prípadným komplikáciám, ktoré by mohli vzniknúť pre neprístupnosť na komunikácie a majiteľom rodinných domov rozdali posypovú soľ. Pred pár dňami ju pracovníci zimnej údržby vkladali do pripravených nádob. O tento údržbový materiál však prejavili veľký záujem aj správcovia bytov v meste. Aj im mesto vyjde v ústrety a rozdávať ju budú v stredu 19. decembra 2018.

Pred bytovky

Správcovia bytoviek mali možnosť telefonicky alebo mailom o posypovú soľ požiadať. Keďže o materiál prejavili záujem desiatky správcov, mesto sa ho rozhodlo rozniesť aj do bytoviek,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Vyložte nádobu

Zo šalianskej radnice žiadajú správcov bytoviek, aby pred svoju budovu vyložili nádobu, do ktorej budú môcť poverení pracovníci nasypať 20 litrov soli. Ak máte akékoľvek nejasnosti, týkajúce sa zimnej údržby, môžete kontaktovať referenta dopravy mesta, Miroslava Políčka na policek@sala.sk alebo telefonicky na 0911 727 871.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM