Zlatica Gregorová Kultúra

Naše mažoretky prezentovali: Navštívili partnerské mesto

Maďarské Oroslzány patrí medzi obľúbené destinácie v rámci zahraničnej spolupráce Šale. Nedávno tam boli aj naše tanečnice.

Ilustračný obrázok k článku Naše mažoretky prezentovali: Navštívili partnerské mesto
Zdroj: archív Dany Janebovej

Predstavitelia oboch miest sa vzájomne navštevujú ohľadom výmeny skúseností v rôznych oblastiach. Zúčastňujú sa pracovných aj spoločenských podujatí a vzájomne prezentujú to najcharakteris­tickejšie pre ich krajinu, región, či mesto.

Začiatkom septembra sa k maďarským priateľom vybrala delegácia z nášho mesta. Oslavovali tam totiž 80. výročie založenia tamojších baní. A medzi pozvanými boli aj naše úspešné mažoretky. Skupinka dievčat v pestrých kostýmoch tam prezentovala svoje umenie.

„Dňa 3.9. 2017 sa šalianske mažoretky zúčastnili družobného stretnutia v maďarskom meste Oroszlány. Vystúpil s nimi aj akordeónista Gabriel Slávik v 30 – minútovom programe. Mažoretky si potom prezreli banské múzeum aj Kamaldulský kláštor- pustovňu. Vystúpenie spojené s výletom sa všetkým zúčastneným veľmi páčilo, za čo sa chceme poďakovať aj mestu Šaľa,“ povedala nám vedúca mažoretiek a učiteľka ZUŠ v Šali, Dana Janebová.

Mažoretky vo svojej činnosti pokračujú i po letných prázdninách. Ako nám prezradila Dana Janebová, práve začali so svojou prípravou choreografií na nové vystúpenia a tešia sa na šalianske publikum. 13. septembra 2017 so svojím programom privítali účastníkov konferencie Ako sa máme? A čo s tým? pred šalianskym mestským úradom.

Naše mažoretky prezentovali: Navštívili partnerské mesto
3
Galéria
Zdroj: archív Dany Janebovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM