Zlatica Gregorová Rôzne

Nasajte atmosféru prichádzajúcich Vianoc: Vychutnajte si advent na podujatiach

Predvianočný ošiaľ pomaly vrcholí a tak je čas na parádny oddych. Po nákupoch darčekov si nezabudnite dopriať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Nasajte atmosféru prichádzajúcich Vianoc: Vychutnajte si advent na podujatiach
Foto: Zlatica Gregorová

Môžete sa vybrať na vianočné trhy a potešiť sa hudobnými vystúpeniami alebo zájsť do kina či na koncerty. V ponuke je aj šalianska hádzaná.

KULTÚRA

5.12. – 20.12.2018, Dom ľudového bývania v Šali

Vianočné pohľadnice

Výstava rôznych druhov vianočných pohľadníc z čias, keď to bol masovo využívaný druh komunikácie. Výstava bude verejnosti prístupná od utorka do soboty v čase od 12.30 do 15.30 hod.

14.-16 december 2018, 14.- 18.00 hod., Močenok

VIANOČNÉ TRHY

Obec pripravila pre návštevníkov trojdňové podujatie v areáli svojho úradu. Od 15.30 hod. vystúpia členovia MSS Močenskí speváci a folkloristi z Folklorneho súboru Močenčanka. Na druhý deň – 15. decembra sa môžete tešiť na folkloristov z FS Sečkár. Ktorých neskôr vystriedajú čôlenovia Speváckeho súboru Zúgovanka. Nebudú chýbať ani špeciality na vianočný stôl a rôzne dekorácie či darčeky.

14. december 2018, 18.30 hod., Trnovec nad Váhom

ADVENTNÝ KONCERT KLASICKEJ HUDBY

V miestnom Kostole Premenenia Pána si budete môcť vypočuť zmes piesní a sviatočných melódií Predstavia sa vám: soprán – Mária Pešková, tenor: Martin Pešek, priečna flauta : Mária Pindešová, klavír: Radovan Gofjar, konferans: Beáta Mészárosová

Výťažok z koncertu bude venovaný na benefičné účely.

15. decembra 2018 od 11.00 hod., Trnovec nad Váhom

4. ROČNÍK VIANOČNÝCH TRHOV

Obec Trnovec nad Váhom v spolupráci s komisiou školstva, mládeže a kultúry pri obecnom zastupiteľstve srdečne pozývajú všetkých záujemcov na nádvorie Miestneho kultúrneho strediska v Trnovci nad Váhom. Práve vtedy v dedine začne tá pravá predvianočná atmosféra s kultúrnym programom a možnosťou nakúpiť si originálne darčeky.

15. december 2018, 15.00 hod. , Kultúrny dom Hájske

VIANOČNÉ TRHY 2018

Organizátori 3. ročníka podujatia návštevníkom prichystali okrem trhov aj kultúrny program. Vystúpia v ňom žiaci ZŠ a MŠ s Vianočnou akadémiou, deti z tanečných škôl a ZUŠ, Spevácky súbor Hájčanka, Folklórny súbor Kepežďanka a predstavia sa aj členovia mládežníckej kapely DS Hájčatá. Okrem toho si môžete nakúpiť vianočný tovar aj špeciality ako napr. cigánsku pečienku, pečenú klobásu či horúci punč.

15. december (sobota) 19.00 hod.

VIANOČNÝ KONCERT PETRA ŠRÁMEKA

Csemadok – Základná organizácia Šaľa pre svojich priaznivcov nachystal hudobný koncert slovenského speváka, zo Šale účinkujúceho aj v rôznych speváckych súťažiach. Popri absolvovaní množstva vystúpení sa tentoraz predstaví domácemu publiku v predsviatoč­nom čase.

15. decembra 2018, 18.00 Čajovni na konci vesmíru Šaľa

We Feed The World (My kŕmime svet)

Výstavu fotografií *Eleny Lozsi Laczovej a Zuzany Pastorkovej.*Táto výstava je najrozsiahlejšou simultánnou výstavou, ktorá sa koná zároveň v 47 krajinách sveta. Máme tú česť byť jednou z vystavujúcich krajín. Príďte sa potešiť zaujímavými obrázkami a trebárs aj nakúpiť si domáce produkty z fariem.

15. december 2018, 18.00 hod., Vlčany

PREDVIANOČNÝ KONCERT

V kultúrnom dome vystúpia členky zoskupenia Operatrio. Po koncerte si budete môcť pochutiť na vianočnom čaji a perníkoch.

16. december 2018, 18.00 hod., Močenok

ADVENTNÝ KONCERT

V kostole sv. Klimenta si v nedeľný podvečer budete môcť vychutnať sviatočné spevy a melódie v podaní domácich umelcov.

16. december 2018, 15.00 hod., Močenok

VIANOČNÁ AKADÉMIA ZÁKLADNEJ ŠKOLY

V priestoroch kultúrneho domu sa obyvateľom Močenku predstavia žiaci z miestnych škôl, aby dospelých potešili svojím umením a spestrili im predvianočné obdobie.

ŠPORT

15. december 2018, 18.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

SLOVNAFT HANDBALL EXTRALIGA 2018/ 2019

HKM Šaľa – MHK Piešťany

KINOTIPY KINA ŠAĽA

16. december 2018, 20.00 hod.

Hrajú: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Yahya Abdul-Mateen II, Willem Dafoe, Randall Park, Dolph Lundgren, Temuera Morrison, Graham McTavish, Michael Beach, Ludi Lin  •  Réžia: James Wan  •  Scenár: Will Beall  •  Hudba: Rupert Gregson-Williams

Ďalší superhrdina zo sveta DC Comics poodhalí svoj pôvod v akčnom dobrodružstve odohrávajúcom sa tentokrát v dychvyrážajúcom podmorskom svete siedmich morí. Arthur Curry (Jason Momoa) je z polovice človek a z polovice obyvateľ bájnej Atlantídy, ktorý na svojej životnej ceste musí čeliť pravde o tom, kým v skutočnosti je ale aj tomu či si zaslúži byť…hrdinom – Aquamanom.

16. december 2018, 18.00 hod.

Vianoce a spol. (Santa & Cie)

Čo sa stane, keď tesne pred Štedrým večerom príde Santa naraz o škriatkov pripravujúcich darčeky? Všetci totiž naraz záhadne ochorejú. Je to totálna katastrofa, ktorú musí Santa zachrániť neplánovaným výletom pre lieky až na zem.

Réžia: Alain Chabat  •  Kamera: Antoine Sanier  •  Scenár: Alain Chabat  •  Hudba: Matthieu Gonet  •  Hrajú: Alain Chabat, Golshifteh Farahani, Pio Marmaï, Bruno Sanches, Louise Chabat, Audrey Tautou, Grégoire Ludig, David Marsais

Štedrý večer je už za rohom a nič nejde podľa plánu. 92 000 škriatkov v Santovej dielni na darčeky z ničoho nič ochorie a všetci padajú na zem ako podťatí! To je pre Santu veľká rana. Kto pre deti z celého sveta pripraví darčeky pod stromček? Nemá inú možnosť, len so svojimi sobmi a saňami sa musí neplánovane vypraviť na Zem, aby zohnal účinný liek, ktorým svojich pomocníkov vylieči. ..

16.december 2018, 16.00 hod.

Spider – Man: Paralelné svety (Spider-Man: Into The Spider-Verse)

Kreatívne duo Phil Lord a Chris Miller (LEGO Movie, 21 Jump Street) ukáže Spider-Mana v novom svetle, s použitím jedinečnej technológie animácie.

Réžia: Bob Persichetti, Peter Ramsey  •  Scenár: Brian Michael Bendis (postavy), Stan Lee (postavy), Phil Lord, Christopher Miller, Rodney Rothman, Alex Hirsch  •  Producent: Chris­tina Steinberg, Phil Lord, Christopher Miller, Amy Pascal, Avi Arad  •  Hrajú: Liev Schreiber, Mahershala Ali, Shameik Moore, Brian Tyree Henry, Jake Johnson, Hailee Steinfeld

Nosiť modro-červenú masku nikdy nebolo nebezpečnejšie! Po tom, čo tínedžera Milesa Moralesa pohryzne rádioaktívny pavúk, musí sa naučiť, ako sa stať Spider-Manom. Pomôže mu v tom Peter Parker a ďalší pavúčí hrdinovia, ktorých diabolský Kingpin preniesol z iných dimenzií. Podarí sa im Kingpina zastaviť skôr, než Brooklyn zhltne čierna diera?

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM