Zlatica Gregorová Samospráva

Nápad so skateparkom musia doplniť: Poslanci navrhujú založiť združenie

Ihriská pre mládež aj rôzne iné športoviská bývajú vyhľadávaným miestom na strávenie voľného času.V Šali by mal vzniknúť areál pre skaterov.

Ilustračný obrázok k článku Nápad so skateparkom musia doplniť: Poslanci navrhujú založiť združenie
Zdroj: TASR

Vznikajú v obciach a mestách a majú svojich stálych návštevníkov. Presne pred rokom takýto park pre skateboardistov otvorili v blízkej Seredi. Nachádza sa v blízkosti Váhu. Vybudovali ho dvaja nadšenci. Ten ďalší by mohol vyrásť priamo v našom meste.

Areál pre skateboardistov

Na poslednom zasadnutí Komisie mládeže a športu pri Mestskom zastupiteľstve v Šali, v auguste tohto roka, bol jedným z rokovacích bodov aj návrh vybudovať areál pre mládež, jazdiacu na drevených doskách s kolieskami, takzvaných skateboardoch. Kedysi existovali tzv. rampy na jazdenie, to, čo v našom meste momentálne nie je. Sebastián Šimek sa teda chopil príležitosti a prišiel s nápadom, ako by mal Skatepark v Šali asi vyzerať.

Návrh treba dopracovať

Počas rokovania odznel jeho návrh. Vo svojej vízii Sebastián plánuje umiestnenie skateparku buď pri násype pri supermarkete alebo pri bývalom kúpalisku. „Jeho mail obsahuje aj rukou nakreslené prvky, ktoré by budúci areál mohol obsahovať. Členovia komisie sa zhodli, že informácie o budúcom parku sú nejasné a nepostačujúce, a preto navrhujú, aby bola na mesto Šaľa doručená riadne vypracovaná žiadosť, ktorá by obsahovala konkrétnejšie a zrozumiteľnejšie informácie o budúcom skateparku,“ informuje rokovacia zápisnica komisie.

Občianske združenie

Každý návrh, projekt, či myšlienka na realizáciu niečoho osožného, musí totiž obsahovať potrebné formálne náležitosti. Vtedy bude možné seriózne sa ňou zaoberať. Výsledkom rokovania tohto bodu bolo zhodnotenie, že vybudovanie Skateparku v Šali by bolo pre mesto žiadúce. Podľa členov komisie by bolo najlepším riešením založenie občianskeho združenia. To by mohlo následne získať finančné prostriedky na vybudovanie parku ako aj na svoju ďalšiu existenciu. Vďaka dobrému nápadu by tak Šaľania mohli rozšíriť svoje voľnočasové aktivity a zabaviť sa v príjemnom skate – areáli.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM