Zlatica Gregorová Rôzne

Nakupovaniu dajú zelenú: Obchodné centrum vyrastie už čoskoro

Výstavba obchodného komplexu sa oproti pôvodnému zámeru o niekoľko mesiacov predĺžila. Miesto na výstavbu je už však pripravené na prvé výkopy.

Ilustračný obrázok k článku Nakupovaniu dajú zelenú: Obchodné centrum vyrastie už čoskoro
Foto: Zlatica Gregorová

Už v apríli tohto roka sme informovali o tom, že v Šali vyrastie nové obchodné centrum. Nákupným maniačkám i maniakom aj bežným nakupujúcim tak pribudne možnosť kúpiť vytúžené vychytávky z obuvi, elektroniky, textilu a iného značkového tovaru priamo vo svojom meste. Bez nutnosti vycestovať zo svojho bydliska. Plocha na budúcu stavbu je už dlhšie predpripravená a nás zaujímalo, kedy sa začne s prvými výkopovými prácami.

Oneskorená výstavba

Investor mal záujem, otvoriť ho pre verejnosť už pred viac ako dvomi rokmi. Hovorilo sa aj o tohtoročnej jeseni. Teraz však svitá na lepšie časy a po všakovakých ťahaniciach a vyriešení potrebných administrácií by mala byť výstavba začiatkom budúceho roka dokončená. Miesto na výstavbu v blízkosti supermarketu na ul. SNP je už pripravené na prvé výkopy. Je teda predpoklad, že jarníky na sezónu 2018 si už budete môcť kúpiť v nových šalianskych predajniach.

„Stavebné povolenie na stavbu obchodného centra „KN Centrum“ v Šali bolo vydané ešte v júli a nadobudlo právoplatnosť v auguste tohto roka. Momentálne sa ukončujú rokovania s vybraným zhotoviteľom. Zároveň sa uskutočňujú prípravné práce v súvislosti s prekládkami, ktoré sa koordinujú so správcami, zabezpečená je tiež výroba ocelobetónového skeletu a podobne,“ informoval náš portál šaliansky architekt Imrich Pleidel, ktorý aj s kolegami stojí za projektom obchodného centra KN.

Architektonicky kvalitný objekt

Kto by čakal, že v meste vyrastie klasická budova s pár obchodmi vo vnútri, bude prekvapený. Moderný objekt je navrhnutý tak, aby zaujal svojím dizajnom a zároveň sa spoľahlivo včlenil do bezprostredného okolia. Podľa architekta Pleidela nechceli navrhnúť „štandardnú krabicu s obchodnými priestormi, ale budovu s vyššou architektonickou kvalitou, zodpovedajúcou polohe v širšom centre a významu mesta Šaľa.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM