Zlatica Gregorová Samospráva

Nákupné centrum ostáva v pôvodnej podobe: Večiansku S1 nerozšíria

Vlani v mestskej časti Šale vyrástol raj pre tých, čo radi nakupujú. Svoje predajné plochy tu má sedem prevádzok.

Ilustračný obrázok k článku Nákupné centrum ostáva v pôvodnej podobe: Večiansku S1 nerozšíria
Foto: Zlatica Gregorová

Onedlho mala pribudnúť ďalšia. Už v septembri tohto roka plánoval investor tejto stavby – seredský podnikateľ, odkúpiť mestský pozemok do svojho vlastníctva.

Po rokovaní Mestského zastupiteľstva sa však šalianski poslanci zhodli na tom, že bude lepšie, ak sa pozemku mesto nevzdá a i naďalej ostane v jeho portfóliu. Otázka vlastníctva pôdy pod obchodmi tak bola vyriešená. Novembrové zasadnutie mestských poslancov však opäť prinieslo rokovanie o žiadosti investora, rozšíriť prevádzku na ul. Fr. Kráľa. Podľa rokovacích materiálov, by tu chcel investor vybudovať predajňu športových potrieb. Tú by prevádzkovala nadnárodná spoločnosť. Spomínaná predajňa so športovými potrebami by mala mať podľa plánov výmer 1043 m2.

Ako odznelo na rokovaní poslancov Mestského zastupiteľstva v Šali 30. novembra 2017, obyvatelia okolitých panelákov s rozšírením nákupného centra nesúhlasia. Tak to bolo i v prípade väčšiny šalianskych poslancov. Odznela tu i možnosť nerozširovať centrum, ale nadstaviť ju, teda, obyvatelia by neprišli o zeleň a predajňa by sa tak nachádzala na poschodí. Oba „tábory“ by tak boli spokojné.

Negatívne stanovisko

Napokon sa tento bod stretol s negatívnym stanoviskom. Ako informovala hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová, „po krátkej diskusii poslanci o žiadosti BRM 78 Development hlasovali. Za rozšírenie nákupného centra hlasovali len piati, proti boli 12-ti. Zdržali sa dvaja. Žiadosť investora teda poslanci neschválili, nákupné centrum sa nerozšíri.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM