Zlatica Gregorová Kultúra

Najvyšší čas na oslavu Halloweenu: V Trnovci s lampiónmi i bosoráckym čajom

Koniec októbra má pre ľudí o niečo zaujímavejšiu príchuť. V našich končinách si pripomíname Pamiatku zosnulých, ktorým zapaľujeme sviečky.

Ilustračný obrázok k článku Najvyšší čas na oslavu Halloweenu: V Trnovci s lampiónmi i bosoráckym čajom
23
Galéria
Zdroj: TASR

V tichu si pospomíname a uctíme si ich kvetom či vencom. Za hranicami našej krajiny ten čas prežívajú malí aj veľkí aj iným, zábavnejším spôsobom. Postupne sa tieto zahraničné tradície udomácňujú aj u nás.

Oranžové tekvice

Hlavným poznávacím znamením sú vyrezávané tekvice, ktoré svetielkujú v tme. V dedinách i mestách sa konajú rôzne akcie, ktoré majú priniesť ľuďom pohodu a zábavu.

Lampiónový sprievod

Aj v Trnovci nad Váhom sa rozhodli potešiť spoluobčanov. Združenie rodičov v spolupráci so ZŠ s MŠ, obec, Jednota dôchodcov Slovenska a Mládežnícky parlament v Trnovci nad Váhom organizujú Halloweensky lampiónový sprievod.

Ako nás informovali zo základnej školy, konať sa bude 29. októbra 2019 o 16.00 hod. Vtedy sa malí účastníci podujatia môžu zahrať na priestranstve pri kultúrnom dome. O 16.30 hod. budú súčasťou sprievodu a prejdú sa po dedine.

Bosorácky čaj

Organizátori sa postarajú aj o smädné a hladné strašidlá, pre ktoré nachystajú občerstvenie aj bosorácky čaj. Kto bude mať záujem zúčastniť sa, mal by si už teraz zaobstarať parádny kostým aj lampión. Podujatie ukončia premietaním filmu Coco.

Vo fotogalérii si pozrite zábery zo sveta masiek Šalianky Valérie Gállovej.

Foto: ilustračné

Neúnavná Šalianka Valéria Gállová: Jej život je plný masiek a adrenalínu, FOTO
23
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM