Zlatica Gregorová Krimi

Najnovšia štatistika priestupkov zo Šale: Novembru vládli neporiadni vodiči

Šalianski mestskí policajti sa i v uplynulom mesiaci zaoberali rôznymi prečinmi. Zamestnávali ich aj túlajúce sa psy a podnapití občania.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšia štatistika priestupkov zo Šale: Novembru vládli neporiadni vodiči
Foto: Zlatica Gregorová

Pozrite sa spolu s nami, čo všetko museli vyriešiť a koľko peňazí zinkasovali za blokové pokuty. Ponúkame výber tých najzaujímavejších prípadov z Policajného denníka vedúceho oddelenia štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Jána Komjáthyho.

Novembrové perličky

Podľa zápisku Jána Komjáthyho sa hneď v druhý novembrový deň ulicami mesta túlal psík. „Dňa 2.11.2017 o 09,1­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Budovateľskej sa túla pes bez majiteľa. MsP zistila, že majiteľom psa je 65 – ročný A.B. zo Šale. Menovaný bol vyriešený pokutou 10 €.“ Ďalší prípad sa týkal bezohľadného občana, ktorý obťažoval obyvateľov jednej šalianskej ulice. „Dňa 12.11.2017 o 03,2­5 hod. bolo na MsP nahlásené rušenie nočného kľudu na ul. Hlavnej. Hliadka na mieste zistila , že rušenia sa dopúšťal 19 – ročný J.T. zo Šale. Po upozornení došlo k náprave a menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uvádza Ján Komjáthy.

V novembri nebola núdza ani o krádeže. „Dňa 14.11.2017 o 09,2­4 hod. bola na MsP nahlásená drobná krádež na Nám. sv.Trojice. Hliadka na mieste zistila , že priestupku sa dopustil 25 – ročný M.K. zo Šale. Menovaný bol vyriešený pokutou 20 €,“ zapísal Ján Komjáthy do záznamu.

Alkohol ich premohol

Alkohol sa podpísal pod ďalší skutok. „Dňa 16.11.2017 o 15,2­0 hod. MsP zistila, že na ul. M.M.Hodžu 44 – ročná M.M. t.č. bez ulice leží v podnapitom stave na zemi. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ zaznamenal Ján Komjáthy. Neprispôsobivý občan sa rozhodol nocovať priamo na podlahe paneláku. Neušiel pozornosti našich mestských. „Dňa 25.11.2017 o 16,3­5 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. L.Svobodu 63– ročný J.Š. z Diakoviec spí vo vchode činžovného domu. Po upozornení došlo k náprave a menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uviedol vo svojom zápise Ján Komjáthy.

Aj nepovolenú skládku riešili mestskí policajti koncom novembra. „Dňa 28.11.2017 o 15,4­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Kráľovskej je skládka štrku. Hliadka MsP na mieste zistila , že majiteľom nehnuteľnosti je 36 – ročný G.M. zo Šale. Prípad je v štádiu riešenia,“ dodáva zápis Jána Komjáthyho v Policajnom zápisníku.

NOVEMBROVÁ ŠTATISTIKA MsP ŠAĽA

Názov priestupku Počet

O cestnej premávke 77
O cestnej premávke (tráva,chodník) 76
Iné prípady 64
O cestnej premávke (zákazové značenia) 48
Verejný poriadok 33
Pult centralizovanej ochrany 30
Podmienky držania psov 13
Občianske spolunažívanie 7
Proti majetku 3
Trestné činy 2
Dopravné nehody 2
O pravidlách času predaja v obchode a času prev. služieb 2
O nakladaní s komun.odpadom a drob. stav. odpadom 1
Iné priestupky proti poriadku v správe 1

Mestskí policajti rozdali 106 blokových pokút celkovo za 1125 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM