Zlatica Gregorová Kultúra

Najmenších čaká Medzinárodný deň detí: Zabaví ich mega prak i bublinová šou

Koniec mája sa nezadržateľne blíži a to je znamenie, že prichádza veľký sviatok. V dospelosti sa ocitá už len našich spomienkach.

Ilustračný obrázok k článku Najmenších čaká Medzinárodný deň detí: Zabaví ich mega prak i bublinová šou
Foto: Zlatica Gregorová

Pre deti je však stále tým naj sviatkom. Dňa 1. júna na Medzinárodný deň detí sa všetko točí okolo nich.

Detský deň

V školách vtedy mávajú športové olympiády a iné zábavné podujatia, s kopcom hier, zábavy a darčekov bez tradičného vyučovania. Rodičia a starkí taktiež neostávajú bokom. Aby spoločne mohli osláviť tento deň, sú pre ne pripravené dve podujatia. Na ktoré si už teraz môžete robiť zálusk?

Opekačka aj divadlo

Práve počas 1. júna 2018 sa môžete zabaviť na akcii, ktorú prichystali členky Materského centra Mamy mamám v Šali. V areáli materského centra od 15.00 hod. budete môcť čas tráviť v tvorivých dielničkách i pohybovými hrami. Nebude chýbať obľúbené maľovanie na tvár a bublifuková šou. Opäť si budete môcť s dospelými opiecť dobroty. Posilnení sa neskôr od 16.00 hod. môžete pozerať na divadielko O Chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády.

Na druhý deň sa už uskutoční Športový medzinárodný deň detí. Zúčastniť sa ho môžete 2. júna 2018 o 14.00 hod. v šalianskom amfiteátri. Ako informujú organizátori z Mestského kultúrneho strediska a Mesta Šaľa,“na deti čaká špeciálna futbalová bránka, naučíme sa spolupráci pri rodinnej pohybovej hre, nasadíme si plutvy a zachránime veľrybu a vyskúšame si aj obrovský „angry birds“ mega prak!“

Vlk a zajac

Aby sa dosýta vyšantili aj tie najmenšie deťúrence, poslúži im skákací hrad a bude sa aj maľovať na tvár a poriadne tancovať. Podujatie bude mať aj svojich maskotov. Budú nimi známe postavičky z rozprávky No, počkaj! – vlk a zajac. Podujatie podporil Nitriansky samosprávny kraj.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM