Zlatica Gregorová Samospráva

Nadviazali spoluprácu so študentmi: V Trnovci navrhnú areál pri kostole

V susednej dedine sa rozhodli skrášliť si priestranstvo. O tom, ako a čo by sa tu dalo urobiť, už rokovali.

Ilustračný obrázok k článku Nadviazali spoluprácu so študentmi: V Trnovci navrhnú areál pri kostole
Zdroj: archív Trnovec nad Váhom

Kompetentní sa už stretli s predstaviteľmi Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. A výsledky budú čo nevidieť.

Pretože chcú mať v Trnovci nad Váhom kvalitne a čo najlepšie vyriešenú plochu v okolí miestneho kostola, obrátili sa na tých najpovolanejších. Pomôžu im totiž samotní študenti nitrianskej univerzity. Práve oni budú, po dokončení štúdia, odborníkmi v projektovaní, či plánovaní krajinných plôch, čo si môžu vyskúšať priamo v praxi. A to vďaka tejto spolupráci. V obci sa im núka možnosť zosúladiť sakrálnu pamiatku s okolitou prírodou.

Nadviazali spoluprácu

O tejto aktivite informoval starosta Július Rábek poslancov Obecného zastupiteľstva na vlaňajšom decembrovom zasadnutí. Ako podľa dostupných informácií starosta uviedol, „spolupráca bola nadviazaná na základe stretnutí, pozretí si lokalít a rôznych návrhov na riešenie. Na stretnutiach vznikla požiadavka na riešenie priestorov v okolí kostola, ktorá sa javila ako prioritná.“

Spolupráca obce a študentov spočíva v tom, že práve oni by mali vypracovať návrh krajinno – architektonického riešenia priestorov verejnej a vyhradenej zelene v okolí kostola v Trnovci nad Váhom. Študentov bude viesť odborný asistent Katedry záhradnej a krajinnej architektúry SPÚ v Nitre, Attila Tóth.

Odprezentujú študenti

Študenti spolu s odborným asistentom Tóthom vypracujú štúdiu. Tá by mala obsahovať grafickú dokumentáciu ôsmich analýz súčasného stavu ako aj návrhové štúdie. Prezentovať svoje návrhy budú samotní autori – študenti a to na zasadnutí Obecného zastupiteľstva, ktoré by sa malo konať začiatkom tohto roka. Ako starosta Július Rábek podotkol, návrhy by obec mali stáť približne 1000 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM