Zlatica Gregorová Samospráva

Na slovíčko so starostom obce Močenok: Ako hodnotí uplynulý rok v obci?

S novým rokom prichádzajú nové plány. Prečítajte si, čo chce vedenie obcí vylepšiť a v čom naďalej pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Na slovíčko so starostom obce Močenok: Ako hodnotí uplynulý rok v obci?
Zdroj: Archív obce Močenok

Každému zo starostov nášho šalianskeho okresu sme začiatkom tohto roka položili štyri otázky. Sú výpoveďou o tom, ako sa im vlani spolu s kolegami darilo i o tom, v čom vidia medzery. Dnes vám prinášame rozhovor so starostom obce Močenok, Romanom Urbánikom. Odpovede uvádzame v plnom znení, bez redakčných zásahov.

1. Ako hodnotíte rok 2017 z pozície starostu?

Rok 2017, ktorý je dnes už len v našich spomienkach a činoch hodnotím kladne. Aj keď nie vždy všetko vyjde tak, ako by sme chceli a nie všetci sú vždy spokojní, prežili sme ho v našom obecnom spoločenstve. Prežili sme ho pri spoločných rozhodnutiach, stretnutiach, v radosti a tak ako to už v živote býva, niekedy aj v smútku.

2. Čo sa Vám p­odarilo uskutoč­niť? Čo sa ne­podarilo?

V skončenom roku sme zrealizovali viacero investícií v našej obci. Spomeniem aspoň niektoré. Rekonštrukcia cestu Chalupy, vybudovanie stojísk  pre zber skla a textilu, parkovisko pri starej fare, prechod pre chodcov s osvetlením na ulici sv. Gorazda, chodníky na ulici M.R. Štefánika a Vinohradskej ulici, rozšírenie kamerového systému v obci, rekonštrukcia sociálnych zariadení v troch budovách základnej školy, osvetlenie tried a spoločných priestorov v prvej budove ZŠ.

Do štádia schválenia sme zrealizovali projekt Rekonštrukcie a rozšírenia materskej školy, projekt na zakúpenie polohovateľných  postelí v DD, projekt na likvidáciu BRO v obci, projekt na odstránenie nelegálnej skládky  v obci,  projekt komunitného centra, spustili sme prepravnú službu v obci pre seniorov a odkázaných spoluobčanov. Získali sme dotáciu a úver od MD a V SR a ŠFRB na zakúpenie polyfunkčného domu na ulici A. Hlinku, kde obec získala 12 bytov a priestory pre štátnu a obecnú políciu.

V hodnotenom období sme získali dotáciu na zakúpenia nového auta na prepravnú službu, zakúpili sme nový traktor na výkon obecných služieb. Nepodarilo sa dokončiť niektoré naplánované úlohy. V prvom rade sme nestihli dokončiť rozostavané trhovisko na Školskej ulici. Budova tržnice je postavená, nestihli sme dokončiť práce súvisiace s budovaním trhových miest, spevnených plôch.

3. Čo plánujete vo Vašej obci uskutočniť v tomto roku alebo aspoň v najbližšom období?

Tak v prvom rade sa chceme zamerať na rest z minulého roka – tržnicu. Realizovať úlohy z plánu investícií, ktoré má obec schválené pre volebné obdobie 2014–2018 a tými sú: Rozšírenie a rekonštrukcia materskej školy, vybudovanie fit parku s ihriskom na petang, street workoutovým ihriskom,  kamenným šachom, stolným tenisom.

Chceme vybudovať parkoviská pri športoviskách v obci, chodníky, oplotenie okolo dolného cintorína, revitalizovať zeleň v centre obce, dobudovanie hasičskej zbrojnice, opraviť budovu na futbalovom štadióne, zrekonštruovať cestu na ulici Mlynskej, vybudovať osvetlený prechod, zrekonštruovať ozvučenie v kultúrnom dome.

4. Čo by ste zaželali obyvateľom Va­šej obce do no­vého roka?

„Šťastie, zdravie, lásku a úspech v osobnom aj pracovnom živote v roku 2018.“

Najbližšie vám prinesieme rozhovor s ďalším starostom okresu Šaľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM