Zlatica Gregorová Samospráva

Na rekonštrukciu Hornej ulice dostali povolenie: Mesto môže hľadať dodávateľa

Začiatkom februára 2018 sa začalo stavebné konanie k rekonštrukcii toľko skúšanej šalianskej ulice. Stavbe už vydali aj povolenie.

Ilustračný obrázok k článku Na rekonštrukciu Hornej ulice dostali povolenie: Mesto môže hľadať dodávateľa
Foto: Zlatica Gregorová

Ako šalianska radnica zverejnila na svojom na sala.sk, v súvislosti s líniovou stavbou Mesto Šaľa vydalo stavebné povolenie. Súčasťou tohto projektu bude nielen samotná rekonštrukcia ulice, ktorej povrch zdobia mnohé priehlbiny ale aj vytvorenie nových parkovacích stojísk. Nezabudne sa ani na chodcov. Práve pre ich potreby zreparujú chodník na ulici a pribudne tu aj osvetlený priechod. Po dokončení stavebných prác bude okolie dosadené zeleňou, ktorá sa postará o príjemný vzhľad ulice a aj čistejší vzduch.

Názory občanov

Spočiatku sa výstavbe nových parkovísk obyvatelia Hornej obávali. Projekt totiž počítal s tým, že mu padne za obeť časť ich predzáhradiek, v ktorých majú vysadené kvietky aj stromčeky. Občania dokonca spísali proti ich výstavbe petíciu. Tá však bola zamietnutá. Šalianska radnica však nechcel ísť proti obyvateľom mesta a preto im dala šancu slobodne vyjadriť svoj názor prostredníctvom dotazníkov. Občania sa mohli prikloniť k naj variante parkovania, ktorá sa musela vyriešiť. Keďže však odpovede opýtaných občanov nepriniesli jasnejší pohľad na vec, radnica sama navrhla variantné riešenia.

Dodávateľ

Po vydaní stavebného povolenia tak už šalianska radnica môže pripravovať Verejné obstarávanie a následne vybrať toho najlepšieho dodávateľa. Ten by sa mal postarať o uskutočnenie projektu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM