Zlatica Gregorová Samospráva

Na opravy Dlhováhovčanom pomohla dotácia: Sociálne centrum s novou strechou

Koncom minulého roka sa v dedine v okrese Šaľa potešili príjemnej správe. Na tamojšie sociálne centrum získali finančnú dotáciu.

Ilustračný obrázok k článku Na opravy Dlhováhovčanom pomohla dotácia: Sociálne centrum s novou strechou
Foto: Zlatica Gregorová

Finančná injekcia im bola poskytnutá z Environmentálneho fondu. Prostriedky z neho možno použiť na zlepšenie energetickej účinnosti objektov a tak túto možnosť v obci využili.

Nová strecha

Budovu potrebovali opraviť najmä z vrchnej časti. „Stavebné práce sa týkajú rekonštrukcie budovy, najmä odstránenie nosnej konštrukcie krovu a krytiny a následne zhotovenie novej stropnej a strešnej konštrukcie,“ informovala obec v zákazke.

Splnili podmienku

V rámci programu Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcich verejných budov vrátane zatepľovania získala obec dotáciu 39 000 eur. Podľa informácií, ktoré uvádza obec, je celková suma na projekt vyčíslená na 41 695,87 eur s DPH. Podmienkou zisku financií je spolufinancovanie obce Dlhá nad Váhom. Ako informuje obec, Environmentálny fond dotáciu poskytol preto, že sa samospráva zaručila vložením 5% čiastky vo výške 2 052, 64 eur.

Budovu spevnia

Požadovaná dotácia bude využitá najmä na zateplenie obvodového plášťa a taktiež na výmenu strechy. Tu sa, podľa dostupných informácií, počíta s novým krovom, stropnicami, parozábranou aj odkvapovým systémom. Celý objekt má byť spevnený železobetónovým vencom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM