Kultúra

Na nádvorí kaštieľa bolo veselo: Ocenili laureátov Tvorivého činu roka, FOTO

Prestížna anketa spoznala držiteľov ocenení. Slávnostné vyhodnotenie prilákalo návštevníkov na nádvorie kaštieľa.

Ilustračný obrázok k článku Na nádvorí kaštieľa bolo veselo: Ocenili laureátov Tvorivého činu roka, FOTO
23
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Šaľa ožila slávnostným oceňovaním osobností v oblasti kultúry. Stalo sa tak počas ôsmeho ročníka vyhlásenia Tvorivého činu roka.

Anketu každoročne vyhlasuje Komisia kultúry a cestovného ruchu. Cieľom podujatia je vyzdvihnutie umelcov, ktorí sa aktívne podieľajú na dianí v meste a starajú sa o jeho zviditeľňovanie a reprezentáciu.

Slávnostné vyhodnotenie spojené s odovzdávaním cien sa uskutočnilo na nádvorí kaštieľa v piatok 25. júna.

„Tak ako po minulé roky, aj tento rok záštitu nad ôsmym ročníkom udeľovania cien v oblasti kultúry Tvorivý čin roka 2020 prevzal primátor Šale Jozef Belický. O ceny sa postaral ilustrátor a karikaturista Miroslav Regitko, ktorý vytvoril výtvarný návrh, keramikárka Petra Sudorová a za drevenú časť je zodpovedný Vojtech Halász a gravírovanie textu Dušan Sloboda," informuje mesto Šaľa.

Kto sa napokon tešil z významného ocenenia?

Prečítajte si tiež

V kategórii Film za filmové a fotografické prezentácie mestských kultúrnych podujatí a záujmovo umeleckých kolektívov cenu získali Miroslav a Magdaléna Bartovicovci.

V kategórii Propagácia mesta za organizáciu náučných a kultúrno spoločenských podujatí v meste Šaľa cenu získal Mládežnícky parlament mesta Šaľa.

V kategórii Propagácia mesta za propagáciu miestnej histórie, pamiatok a pamätihodností cenu získal Kolektív tvorcov náučného cyklu Spoznaj svoje mesto.

V kategórii Divadlo za presvedčivé stvárnenie postavy dozorkyne v predstavení Eli, Eli, lama sabachtani cenu získala Jana Feketeová.

V kategórii Výstavy za Medzinárodnú konferenciu spojenú s výstavou o divadelníctve v Šali a regióne cenu získal Kolektív Štátneho archívu v Nitre – pracovisko Šaľa. V rovnakej kategórii bola za výstavu výtvarných prác Pod Rúškom cenu ocenená aj Marcela Kisteleki Svrčková.

V kategórii Knižná tvorba za autorský román Dobrodružstvá Joea Cartera cenu získal Michael Zemko.

V kategórii Publicistika za novinársku prácu, spracovanie príbehov v rozhovoroch a reportážach o obyvateľoch mesta v Slove Šaľanov cenu získava Michaela Harabišová.

V kategórii Folklór za choreografiu a spracovanie ľudových zvykov pod názvom Rok so šalským gazdom cenu získal Slavomír Ondejka.

Mimoriadne ocenenie

  • Henrieta Záležáková
  • Milan Pospiš
  • Nora Valentínová
  • Roman Budai
  • Mária Hikkelová
  • Michal Malárik

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

OBRAZOM: V Šali odovzdali ocenenia za Tvorivý čin roka
23
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM