Peter Štrbo Futbal

Na Liptove musíme bodovať

Zachraňujúci sa „chemici“ cestujú na Liptov s jednoznačným cieľom bodovať a prekonať streleckú mizériu. V ceste im však bude stáť zdatný súper, ktorý neprehral posledné tri zápasy a trúfa si na dobrý výsledok aj v tomto zápase.

V dnešnom Denníku Šport sa vo svojom prvoligovom stĺpčeku venujú mužstvám, ktoré sú najviac namočené bojov o záchranu. Medzi nimi nechýba Šaľa a toto periodikum krátkou otázkou „Nájdu chemici vzorec na premieňanie šancí?“ veľmi trefne v krátkej vete zhrnulo najväčší problém našich futbalistov. V podobnom duchu sa po poslednom kole vyjadril na tlačovej besede tréner Dragúň.// „Toto mužstvo môže pokojne vyhrať posledných päť duelov, potenciál na to má, aj fyzicky sú hráči skvelo vybavení. Zlyháva však psychika a väčšina hráčov sa nevie vysporiadať s tlakom záchranárskych prác. Už niekoľko sezón tu absentuje kanonier, ktorý by za sezónu vedel streliť aspoň päť gólov,“ //povedal tréner Šale.

Prvoligové súboje však nabrali rýchly spád a už dnes čaká našich chlapcov ďalší veľmi dôležitý duel a rýchlo tak musia zabudnúť na nezdary z posledných zápasov. Cestujeme na Liptov, kde nás privítajú hráči MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorí si v jarnej časti nevedú vôbec zle, najmä forma z posledných zápasov napovedá, že to nebude „prechádzka ružovou záhradou“ ale veľmi tŕnistá cesta za bodmi. Posledné tri zápasy súper neprehral, pripísal si cenné víťazstvo s rezervou Ružomberka a takisto všetky body bral z Rimavskej Soboty. V stredajšom zápase remizoval na ihrisku silnej Moldavy 1:1. Mužstvo si na jar pripísalo v desiatich zápasoch štyri víťazstvá, tri remízy a tri prehry pri skóre 12:11. So zverencami Pavla Strapača máme vo vzájomných jesenných zápasoch na vlas rovnakú bilanciu. V Mikuláši sme prehrali 0:2, keď oba zásahy strelil súper v druhom polčase. Ďalekonosnou strelou otvoril skóre Kandera a výsledok ešte vylepšil premeneným pokutovým kopom Bezák. Doma sme im prehru oplatili rovnakým spôsobom, zvíťazili sme 2:0 po góloch Takácsa a Oberta z prvého polčasu. Najnebezpečnejšími hráčmi Liptákov sú dvaja osemgóloví strelci – tvorca hry Bezák a Latiak. Veríme, že odhodlanie našim chlapcom chýbať nebude a prinesú zo severu Slovenska pre záchranu tak dôležité body.

Posledné tri zápasy súpera:

26. kolo: MFK Tatran Liptovský Mikuláš – Ružomberok „B“ 3:1 (góly – Bezák 2, Urban) 27. kolo: Rimavská Sobota – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:2 (Latiak, Urban) 28. kolo: Moldava n/B – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:1 (Bezák)

Ostatné zápasy 29. kola:

LAFC Lučenec – FK Bodva Moldava MFK Dolný Kubín – FK Púchov Zemplín Michalovce – AS Trenčín MFK Ružomberok „B“ – FK Petržalka 1898 MŠK Rimavská Sobota – SFM Senec

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM