Zlatica Gregorová Rôzne

Mrazivý víkend je tu: Vieme, ako si ho užiť v plnej paráde

Studené dni poskytujú veľa možností, ako si ich vychutnať na čerstvom vzduchu. Vyštípané líca potom treba rýchlo zahriať v dobrej spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Mrazivý víkend je tu: Vieme, ako si ho užiť v plnej paráde
Zdroj: archív OZ Farao

Premrznuté kosti si zahrejete aj pri horúcom čaji a fašiangových špecialitách. Po oddychu môžete zájsť na hádzanú alebo aj futbal. Bonbónik prichystali trnoveckí voltižéri, ktorí začnú ďalšiu sezónu. V Šali si prídu na svoje aj milovníci kina. Stačí si len dobre vybrať.

ŠPORT

HÁDZANÁ

24.01.2020 18.30 hod., Mestská športová hala Šaľa

GERA CUP

12. ročník medzinárodného hádzanárskeho turnaja mužov je tu. Duely medzi sebou odohrajú tímy HKM Šaľa, Mezökövesdi FC, Dukla Praha a ISSM Kopřivnice. Nezabudnite prísť podporiť do haly tých svojich.

PROGRAM

  • 24. január 2020

18.30 hod. HKM Šaľa – Mezökövesdi FC .

20.00 hod.: Dukla Praha – ISSM Kopřivnice

  • 25. január 2020

10.00 hod. : Šaľa – Kopřivnice

12.00 hod.: Mezökövesdi – FC Dukla Praha

15.00 hod.: Kopřivnice – Mezökövesdi FC

17.00 hod.: Šaľa – Dukla Praha

25. január 2020, 9.00 hod., Trnovec nad Váhom

HOBBY BAREL CUP

Voltížny klub Lángov dvor pozýva záujemcov na každoročné podujatie. Práve ním cvičenci začínajú voltížnu sezónu. Organizátori očakávajú 75 jednotlivcov, 13 dvojíc a 9 skupín, ktorí ukážu svoje umenie na kovových bareloch. Nezabudnite sa prísť na nich pozrieť.

FUTBAL

25. január 2020, 11.00 hod., Futbalový štadión Šaľa (umelá tráva)

Priateľské stretnutie

  • Duslo Šaľa – OFK Dunajská Streda (1. miesto – III. liga)

KINOTIPY

26. január 2020, 20.00 hod.

Králiček Jojo (Jojo Rabbit)

Réžia: Taika Waititi  •  Hrajú: Roman Griffin Davis, Taika Waititi, Scarlett Johansson, Thomasin McKenzie, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Stephen Merchant, Alfie Allen, Luke Brandon Field, Joe Weintraub, Brian Caspe, Iva Šindelková

Jojo si to užíva. Ako správny chlapec má kopec kamarátov, nie len na dvore, ale priamo v Hitlerjugende. Najlepší kamoš sa volá Yorki a ďalsí aj keď imaginárny je samotný – Adolf Hitler. Absolútna pohoda a idylka. Tá trvá až dovtedy, kým Jojo nezistí, že jeho mama ukrýva židovské dievča. Režisér Taika Waititi natočil príbeh z druhej svetovej vojny so svojským osobitým štýlom humoru. Byť v nacistickej Tretej ríši malým blondiakom znamená, že máte ideálnu štartovaciu pozíciu pre život.

26. január 2020, 18.00 hod.

Príliš osobná známosť (Príliš osobná známosť)

Réžia: Marta Ferencová  •  Scenár: Marta Ferencová, Eva Urbaníková  •  Kamera: Mário Ondriš  •  Hrajú: Eliška Balzerová, Tatiana Dyková, Petra Hřebíčková, Ľuboš Kostelný, Marián Mitaš, Janko Popovič Volarič, Branislav Trifunovičí

Film prináša príbehy troch žien, ktoré sa poznajú, alebo sa spoznajú. Spája ich priateľstvo, muž a malé, päťročné dievčatko. Simona (Tatiana Dyková) si nanovo buduje život po tom, čo sa rozvedie a syn sa rozhodne žiť s otcom. Natáliu (Petra Hřebíčková) si nájde láska v podobe vdovca s malou dcérkou a obetavou babkou. A Eva (Eliška Balzerová) aj v dôchodkovom veku zisťuje, že do jej života stále patrí láska partnerská, nielen tá k vnučke.Úsmevný, miestami dojímavý príbeh je dôkazom toho, že spôsobov lásky je toľko, koľko je ľudí na zemi. Že niekedy stačí málo, aby sa z kratochvíle vyvinul pevný vzťah, a ešte menej stačí na to, aby sa starostlivo vyskladané šťastie rozbilo na tisíc kúskov.

26. január 2020, 16.00 hod.

Dolittle (Dolittle)

Réžia: Stephen Gaghan  •  Hrajú: Robert Downey Jr., Tom Holland, Rami Malek, Emma Thompson, Marion Cotillard, Kasia Smutniak, Ralph Fiennes, Michael Sheen, Selena Gomez, Antonio Banderas, John Cena, Carmen Ejogo, Craig Robinson, Jessie Buckley, Octavia Spencer, Jim Broadbent, Kumail Nanjiani, Frances de la Tour, Nick Mohammed, Elliot Barnes-Worrell, Clive Brunt, Oliver Coopersmith, Melanie Hudson

Príbeh výnimočného muža, pozoruhodného najmä tým, že si oveľa viac rozumel so zvieratami ako s ľuďmi. A to doslova. Náš doktor Dolittle avšak nie je nudný veterinár, ale stopercentný dobrodruh, po ktorého boku sa nudiť určite nebudete.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM