Peter Štrbo Futbal

Močenok prekvapil na halovom turnaji v Komárne

Futbalová prípravka Poľnohospodár Močenok (U 11 – ročník 2000 a mladší) vyhrala dobre obsadený medzinárodný halový futbalový turnaj v Komárne.

Účastník krajskej súťaže, mladé futbalové nádeje Poľnohospodár Močenok štartovali na medzinárodnom halovom futbalovom turnaji v Komárne, kde si v silnej v konkurencii šiestich mužstiev prekvapujúco vybojovali prvenstvo.

V prvých dvoch dueloch medzinárodného turnaja močenčania „uhrali“ remízy 1:1 s Novými Zámkami a 2:2 s favorizovanou Dunajskou Stredou (poznámka: v majstrovskej krajskej súťaži je DAC na treťom mieste, iba tri body za vedúcim kolektívom šalianskeho Dusla). V zostávajúcich troch dueloch však zverenci trénera Štefana Skalického už nedovolili súperom tešiť sa z bodového zisku a odchádzali vždy z palubovky s víťazným gestom. Po jedno gólových víťazstvách 3:2 nad Štúrovom a 1:0 nad maďarským Györom ich čakal v záverečnom stretnutí domáci kolektív. V priamom súboji o prvenstvo na medzinárodnom futbalovom turnaji sa stretli močenčania s usporiadajúcim MFK Komárno, ktoré taktiež nenašlo zbraň na pozornú defenzívu močenských futbalistov a nakoniec nielenže prehralo vzájomný duel 0:1, ale aj súboj o prvé miesto na turnaji.

**Konečná tabuľka medzinárodného turnaja „Komárno Cup – U 11“: **

1. Močenok 8:5 – 11 bodov 2: MFK Komárno – 10 bodov 3. DAC Dunajská Streda – 7 bodov 4. MFK Nové Zámky – 4 body 5. FK Štúrovo – 3 body 6. ETO Györ – 0 bodov

O pekný úspech močenského mládežníckeho futbalu sa na medzinárodnom turnaji zaslúžili: Martin Kolenčík, Matej Tomančík, Peter Mihálik ml., Erik Odráška (strelil 1 gól), Dávid Vaško – 2, Adam Krajačič – 1, Matúš Janič, Vladimír Vaško, kapitán Samuel Skalický – 3 a Karol Odráška, ktorý bol aj vyhodnotený za najlepšieho brankára turnaja. Patričný podiel na cennom úspechu okrem hráčskeho kádra, v ktorom chýbali Tomáš Čanaky a Matúš Nagy mal aj tréner Štefan Skalický spolu s ďalšími členmi realizačného kolektívu Vladimírom Vaškom a Petrom Mihálikom st.. Do Komárna, hovorí tréner močenských futbalových nádejí Štefan Skalický (poznámka: bývalý hráč Močenku, Eldusu a Diakoviec) sme nešli s veľkými očami, ale chcel som, aby chlapci v priamom súťažnom zápolení s mužstvami, ktoré sú aj v tabuľke majstrovskej súťaže pred nami, potvrdili dobré výkony a výsledky zo záveru minulého roka. Napriek tomu, že nám úvod medzinárodného turnaja nevyšiel podľa našich predstáv, chlapci po druhom stretnutí už nezaváhali a po troch víťazných dueloch za sebou sa po zásluhe tešili z prvenstva. “

Tradícia futbalu v najväčšej obci šalianskeho okresu, kde sa zásluhou Eldusu(pôsobil až v I. lige!), ale aj Poľnohospodáru v minulosti chodilo na kvalitné súťaže s ligovými parametrami zaväzuje a výsledky súčasnej prípravky, ale aj dorastencov, ktorí sú úspešným nováčikom v piatej lige sú prísľubom do budúcna.

Foto: prípravka Poľnohospodáru Močenok – víťaz medzinárodného turnaja v Komárne.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM