Peter Štrbo Futbal

Močenok odmietol prvé miesto, víťazom derby Selice

Futbalové tímy z okresu Šaľa čakali cez víkend kľúčové súboje. V šlágri IV.ligy remizoval Neded s prvou Okoličnou a nepreskočil ju na vedúcej priečke. Tešedíkovo v V.lige prekvapivo jasne zdolalo prvé Ohrady, nahralo tak Močenku, ktorý však priaznivé

[size=14]IV.li­ga[/size]

[size=13]Vrakúň – Horná Kráľová 5:1 (1:0)[/size] góly: M. Kósa, Audi, Fekete, D.Kósa, A.Bartalos – Kotlár Horná Kráľová si vo Vrakúni držala nádej na úspešný výsledok po celý prvý polčas, do šatní išla s jednogólovým mankom. Po obrátke sa Kotlárovi dokonca podarilo vyrovnať, no už o malú chvíľu sa domáci opäť ujali vedenia a keď v rozmedzí štyroch minút pridali ďalšie dva góly, bolo vymaľované. V závere ešte Bartalos upravil na konečných 5:1.

[size=13]Neded – Okoličná 2:2 (0:1)[/size] góly: 26.Bujna, 79.Lehocký – 51.Bogyai, 73.Faragó Futbalisti Nededu pred týždňom nečakane zaváhali v Sládkovičove a prišli tak o líderský post, kde ich vymenila Okoličná. Práve tento mančaft však Neded hosti v uplynulom kole, v prípade víťazstva sa mohol náš zástupca prebojovať späť na vedúcu priečku. V prvom polčase boli úspešnejší domáci, ktorí sa po góle Bujnu ujali vedenia. Krátko po obrátke však Bogyai vyrovnal a hostia nečakane strelili v 73.minúte napriek tlaku domácich vedúci gól. Tí však o šesť minút dokázali odpovedať a po góle Lehockého prišiel očakávaný záverečný tlak. Viac gólov však diváci už nevideli a Okoličná má pred Nededom naďalej dvojbodový náskok.

[size=14]V.li­ga[/size]

[size=13]Teše­díkovo – Ohrady 3:0 (2:0)[/size] góly: 9.Bende, 44.Mikle, 77.Beneš Pered nečakala v nedeľu jednoduchá úloha. Nielenže sa domáci museli spamätať zo šokujúcej prehry s Okočou-Sokolcom, ktorý zvíťazil v ročníku vôbec po prvýkrát a je beznádejne posledný, ale cez víkend privítali lídra súťaže Ohrady. Tešedíkovo sa však súpera vôbec nezľaklo a v prvom polčase svoju aktivitu pretavilo do dvojgólového vedenia. Dobre rozohranú partiu dotiahol celok z okresu Šaľa do víťazného konca, v závere ešte Beneš upravil na konečných 3:0.

[size=13]Vinohrady n/V – Močenok 2:2 (0:0)[/size] góly: 74.Mi.Remenár, 81.Križan – 64.Grendel, 71.Michalík Na to, aby sa Močenok po víkende prepracoval na prvé miesto v IV.lige, museli byť splnené dve základné podmienky, prvou bolo zaváhanie Ohrád v Tešedíkove a druhou samozrejme víťazstvo nad predposlednými Vinohradmi. Pred víkendom sa zdala menej pravdepodobnejšia verzia, že Pered zdolá lídra, jemu sa to však podarilo. Močenok však hodenú rukavicu nezdvihol, bojovní domáci boli nečakane zdatným súperom a hoci Poľnohospodár viedol už 2:0, Vinohrady stihli zrovnať skóre a mohli sa tak tešiť z cenného bodu.

[size=13]Trstice – Kráľová n/V 1:0 (0:0)[/size] gól: 84.Oláh Futbalisti Kráľovej n/V vedeli, že v Trsticiach nebudú mať na ružiach ustlané a všeobecne sa očakával vyrovnaný priebeh. V prvom polčase ani jeden celok zo svojich šancí nič nevyťažil, do šatní sa išlo za bezgólového stavu. Šance na oboch stranách sa striedali aj v druhom dejstve, z vytúženého gólu sa napokon radovali domáci, v závere zápasu rozhodol Oláh o trojbodovom zisku pre Trstice.

[size=14]II.tri­eda[/size]

[size=13]Diakovce – Rišňovce 0:1 (0:1)[/size] gól: Farkaš Diakovce si chceli po minulotýždňovej domácej prehre s Jarkom udobriť svojich fanúšikov v ďalšom stretnutí na vlastnom trávniku, kde hostili v dobrej forme hrajúce Rišňovce. Mali však ťažkú úlohu, nakoľko nemohli rátať so zranenými oporami družstva vrátane najlepšieho strelca Mikéciho. Hostia viedli po góle Farkaša, Diakovce v druhom polčase mali prevahu, no nepodarilo sa im ju pretaviť do strelenia vyrovnávajúceho gól a zopakovali si tak minulotýždňový výsledok, najtesnejšiu prehru 0:1.

[size=13]Selice – Trnovec n/V 3:1 (2:0)[/size] góly: Benko 2, Papp Dlho očakávane regionálne derby zvládli lepšie domáci, ktorí sa už v prvom polčase dostali do dvojgólového vedenia. Po prestávke pridali Selice ďalší gól a Trnovec mal pred sebou priam neriešiteľnú úlohu. Dymák stihol v závere už len upraviť na konečných 3:1 z pohľadu domácich. Dvojgólovým hrdinom sa stal Benko, ktorý pôvodne nemal ani nastúpiť, nakoľko videl v minulom kole červenú kartu, disciplinárka ho však omilostila po tom, čo sa preukázalo, že rozhodca pri tomto verdikte pochybil. Zaujímavosťou stretnutia bolo, že tak ako Peter Benko aj strelec tretieho gólu Tibor Papp si ešte v minulej sezóne obliekal dres Dlhej nad Váhom.

[size=13]Jarok – Hájske 0:2 (0:1)[/size] góly: Chudáčik 2 Už v úvode zápasu využil kanonier hostí Chudáčik obrovskú chybu domácej obrany a Hájske razom viedlo 1:0. Po úvodnom šoku sa Jarok postupne upokojil a šance sa striedali na oboch stranách ihriska. „Íreg“ po prestávke pridal a zo všetkých síl sa snažil o vyrovnanie, svoje príležitosti však nepremenili a udrelo tak na druhej strane. Na konci gólovej akcie bol opäť Chudáčik. Domáci sa v závere už len márne snažili o zmenu skóre, na výsledku sa už nič nezmenilo a Hájske získalo dôležité tri body.

[size=14]III.tri­eda[/size]

[size=13]Kynek – Dlhá n/V 1:0 (1:0)[/size] gól: Szudor Dlhá nad Váhom vyhrala posledné dva zápasy a tak si verila aj pred duelom v Kyneku. Domáci však tiež mali za sebou sériu vydarených výsledkov, oba celky tak mali vyrovnané šance na víťazstvo. Lepšie vstúpili do stretnutia domáci, ktorí boli v osobných súbojoch dôraznejší a v kombinácii presnejší. Vedúci gól však strelili prakticky z ničoho, keď po skrumáži v šestnástke išiel do sklzu pred brankárom Jašíkom stopér Izsóf, nešťastne pristavil loptu Szudorovi a ten už nemal problém dopraviť loptu do siete. Hostia boli v prvom polčase nebezpeční najmä z protiútokov, veľa dobrej práce odviedol bývalý hráč Šale Dékány. Ani jednu zo sľubných možností ale nedotiahli do úspešného konca.

Po prestávke sa výkon Dlhej výrazne zlepšil, tréner Takács sa rozhodol posilniť ofenzívu, na ihrisko sa dostal L. Hučko, ktorý na pravom kraji zálohy hneď od príchodu robil prievan. Krátko po ňom prišli na ihrisko ďalší dvaja ofenzívni hráči a razom bola na ihrisku pánom Dlhá. Kľúčový moment prišiel pätnásť minút pred koncom, pred šestnástkou domácich bol faulovaný hráč Dlhej, loptu si postavil Sokol a krásnou krížnou strelou k opačnej žrdi dopravil loptu do siete. Radosť hostí však v sekunde zmrazil rozhodca, ktorý z neznámych príčin odpískal faul útočiaceho hráča Dékányho a šokujúco gól neuznal. Svojim verdiktom poriadne rozčertil hráčov Dlhej a duel sa tak dohrával v nervóznom duchu. Aj napriek sústavnému tlaku sa hosťom vyrovnávajúci gól vsietiť nepodarilo a z Kyneku tak cestovali bez bodov.

[size=13]Hrubo­ňovo – Žihárec 1:6 (0:2)[/size] góly: Potoč (11 m) – Molnár 3, Bujko 2, Izsák Žihárec potvrdil rolu favorita aj na pôde Hruboňova, ktorému sa v ostatných dueloch darilo. Už do polčasu strelil jeden z hlavných adeptov na postup dva góly, po prestávke pridal ďalšie štyri, pričom domáci gólovo odpovedali iba raz. Náš zástupca si pripísal na svoje konto ďalšie pohodlné víťazstvo a naďalej dobiedza na suverénne Nové Sady, ktoré v aktuálnom ročníku doposiaľ nestratili ani bod. [blockquote] Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.131357_Der­by-v-Seliciach-----Mocenok-a-Neded-o-prve-miesto]Derby v Seliciach … Močenok a Neded o prvé miesto[/link][/bloc­kquote]

[center]TABUĽKY[/cen­ter]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM