Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Močenku zmarili plány: Cyklistická cestička dostala STOP!

Obyvateľom obce v šalianskom okrese začali budovať trasu pre dve kolesá. Vďaka prieťahom museli zmeniť plány.

Ilustračný obrázok k článku Močenku zmarili plány: Cyklistická cestička dostala STOP!
Zdroj: TASR

Dobudovanie cyklistického chodníka ohlásili vo februári tohto roka. Aktuálne však obec zverejnila späťvzatie podania návrhu. Čo je za tým?

Vodná stavba „Cyklistická cestička po hrádzi, 2. etapa s napojením na Ul. Mlynská a na Ul. Pri kamennom moste v Močenku“ mala byť pokračovaním už vybudovanej, takmer 500 metrovej cestičky. Po tom by ju mohli cyklisti z obce a okolia využívať na rekreačné bicyklovanie alebo i prepravu do práce. Vodná stavba však nateraz dostala stopku.

Obrovské nadšenie z plánovaného budovania druhej etapy sa zmenilo na smútok. Zástupcovia obce Močenok totiž museli stavbu pozastaviť kvôli nevysporiadaným vlastníckym pomerom i negatívnemu stanovisku Pozemkovému úradu. Opýtali sme sa kompetentných, čo je vo veci.

Prieťahy v dobudovaní vodnej stavby

Súčasnú situáciu nám bližšie vysvetlila referentka Obecného úradu v Močenku, Eleonóra Flammichová. “Keďže plánovaná trasa cyklistickej cestičky prechádza cez množstvo pozemkov, ktoré majú svojich majiteľov, nie je v našich možnostiach všetkých vlastníkov obtelefonovať a vykonať všetko potrebné. Niektorí žijú v Tatrách, inú sú odsťahovaní i oveľa ďalej a trvalo by to veľmi dlho,“ objasnila nám referentka. Podľa jej slov ide o približne stovku vlastníkov pozemkov, s ktorými by museli uzavrieť zmluvy.

Nedokončená druhá a tretia etapa

Budovanie stavby sa začalo v roku 2008. Plánovaná druhá a po nej tretia etapa je nateraz v nedohľadne. Ako sa však vyjadrila Eleonóra Flammichová, dobudovania cyklistickej cestičky sa nemienia vzdať a okrem toho majú v talóne niekoľko ďalších návrhov na zlepšenie života v obci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM