Zlatica Gregorová Samospráva

Močenku sa darí s projektami: Získali dotácie na wifi aj celoslovenský festival

Vlani Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu zverejnil výzvu, do ktorej sa samosprávy mohli zapojiť. Urobila tak Šaľa aj jej sused.

Ilustračný obrázok k článku Močenku sa darí s projektami: Získali dotácie na wifi aj celoslovenský festival
3
Galéria
Zdroj: pixabay

Ako nedávno informoval starosta Močenku Roman Urbánik na obecnom webe, projekt bol úspešný a v dedine vybudujú bezdrôtové internetové pripojenie WIFI 4 you.

Prístupové body

Prístupovými bodmi pre bezplatný internet bude Obecný úrad Močenok a jeho bezprostredné okolie, miestna základná škola a tiež areál okolo budovy družiny, pripojiť sa budete môcť aj na močenskom futbalovom štadióne pri vstupe a šatniach ako aj v okolí tribúny. Ďalším miestom, kde si budete môcť zasurfovať na svojom mobilnom telefóne je zdravotné stredisko, priestor okolo fontány a pred farským úradom. Vybudovanie bezplatného wifi mala obec stáť približne 11 783,33 eur.

Ako nám starosta Močenka Roman Urbánik potvrdil, v obecnom úrade sa vlani zapojili aj do získania finančných dotácií z Fondu na podporu umenia. Tu zabojovali so žiadosťou o dotácie na organizovanie 27. ročníka Gorazdovho Močenka. Ich projekt dostal zelenú a tak sa už o pár mesiacov budú môcť pustiť do príprav podujatia.

Gorazdov Močenok

Starosta Roman Urbánik informoval, že Celoslovenský festival kresťanského divadla s množstvom sprievodných podujatí budú môcť v obci zrealizovať aj s 8-tisícovou podporou spomínaného fondu. Už teraz sa môžete tešiť na júlové dni plné hudby a umenia.

Pozrite si fotografie z terénnych úprav v Močenku v rámci modernizácie obce.

Foto:ilustračné

V obci Močenok renovujú: Plánujú pokračovať i naďalej
3
Galéria
Zdroj: Archív obce Močenok
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM