Zlatica Gregorová Samospráva

Močenčanom dokončujú multiihrisko: Zabavia sa deti aj dospelí, FOTO

Koncom roka 2018 sa v dedine blízko Šale vrhli na ďalšiu výstavbu. Blízko Komunitného centra vytvorili nové športovisko.

Ilustračný obrázok k článku Močenčanom dokončujú multiihrisko: Zabavia sa deti aj dospelí, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Neďaleko kostola sv. Klementa v Močenku vzniklo miesto, ktoré je určené mladým aj starším občanom. Svoj voľný čas tu môže stráviť ktokoľvek, kto má záujem a dodržuje stanovený poriadok.

Mládeži aj seniorom

Kus trávnatej plochy na Školskej ulici sa podarilo pretvoriť vďaka šikovnému projektu. Ihrisko je pomyselne rozdelené do dvoch častí. Už pár mesiacov je k dispozícii herná zóna, kde sú nainštalované street workout prvky. Tie využíva najmä mládež. Seniorom doslova na ich žiadosť vybudovali petangové ihrisko a každý si môže zahrať aj záhradný šach alebo aj ping-pong. V týchto dňoch sa pracuje na dokončení detskej časti multifunkčného ihriska. Vyrastá hneď vedľa hernej zóny, s ktorou vytvorí jeden celok.

Dielo sa darí budovať vďaka programu Podpora rozvoja športu na rok 2018, ktorú vyhlásil Úrad vlády Slovenskej republiky. V obci na základe neho vypracovali projekt „Výstavba detského ihriska pre rozvoj pohybových aktivít detí v obci Močenok“.

Získali dotáciu

Náklady na výstavbu multifunkčného ihriska boli podľa starostu Močenka Romana Urbánika vo výške 13 933,68 eur. Väčšiu časť uhradili získanou dotáciou vo výške 8 500 eur a zvyšok doplatila obec zo svojho vrecka. Močenčania tak budú mať onedlho kompletné ihrisko s viacerými možnosťami na zábavu a relax.

Močenčanom dokončujú multiihrisko: Zabavia sa deti aj dospelí, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM