Zlatica Gregorová Samospráva

Močenčania uspeli v projektoch: Občania s WIFI, žiaci s učebňami

V dedine aj počas leta intenzívne pracujú na svojom rozvoji. Po zisku financií na viaceré projekty, pokračujú ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Močenčania uspeli v projektoch: Občania s WIFI, žiaci s učebňami
14
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

V pláne majú ďalšie rozšírenie WiFi siete aj pomoc miestnej základnej škole.

Z eurofondov

Bezplatné pripojenie v dedine či meste, na verenom priestranstve, je dnes už samozrejmosťou. Kto chce pracovať na internete, už nemusí ísť len do budovy, ale urobí tak v parku či na námestí. Aj šalianske samosprávy sa, podľa možností, uchádzajú o financie z eurofondov na základe registrácie. Urobili tak i v Močenku.

Získali 15-tisíc

Podľa starostu Romana Urbánika nedávno získali pre obec významnú dotáciu. „Zapojili sme sa do druhého kola výzvy WiFi pre Teba a získali sme finančnú dotáciu vo výške 15-tisíc eur,“ uviedol pre náš portál. Vďaka financiám budú môcť v dedine pokračovať v načatom a dobudovať ďalšie prístupové body pre bezdrôtový internet. Močenok sa ocitol medzi 108 žiadateľmi, ktorým bola dotácia pridelená.

Ďalšou aktivitou v dedine je vybudovanie odborných učební v Základnej škole v Močenku. Ako obec zverejnila na svojom webe, špeciálne miestnosti budú slúžiť žiakom na výučbu cudzích jazykov.

Uspeli

I tu sa samospráva zapojila do súvisiacej výzvy a spracovala projekt k ich výstavbe. Podľa zverejnených informácií bol projekt úspešný.

„Rozhodnutím vyhlasovateľa výzvy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR získala obec na zrealizovanie projektu NFP vo výške 42 704,40 €, spoluúčasť obce je vo výške 5%, čo predstavuje 2 247,60 eur,“ informuje obec.

Vo fotogalérii si pozrite zábery z modernizácie šalianskych učební.

Foto: ilustračné

Šalianske učebne modernizujú: Pomohli európske fondy, FOTO
14
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM