Zlatica Gregorová Šport

Močenčania chystajú jesenný beh: Na športovcov čaká trojkilometrová trať

Aj v šalianskom okrese je v týchto dňoch plno akcií. Prebieha Európsky týždeň športu a tak to možno využiť.

Ilustračný obrázok k článku Močenčania chystajú jesenný beh: Na športovcov čaká  trojkilometrová trať
66
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Okrem tejto akcie organizujú obce či mestá aj svoje podujatia. Jedno z nich bude aj v Močenku.

Jesenný beh

V dedine blízko Šale sa onedlho bude konať Močenský jesenný beh. Priaznivci tohto športu každého veku sa stretnú na miestnom ihrisku FK v 5. októbra 2019. Podľa propozícií bežcov odštartujú o 14.30 hod. Vtedy sa zapoja deti. Od 16.00 hod. sa uskutoční hlavný beh.

3 kilometre

Trojkilometrová trať je rozdelená podľa vekových kategórií: mladší žiaci, mladšie žiačky, škôlkári, škôlkári, starší žiaci, staršie žiačky, dorast, dospelí. Deti odbehnú 500 metrov, žiaci 1 kilometer a dorast a dospelí pobežia 3 kilometre po tráve aj asfaltovom povrchu.

Bežecká trasa sa skladá z malého okruhu (ihrisko FK Močenok) a veľkého okruhu (ulice okolo štadióna – Športová, Nad ihriskom a Dekana Dúbravického).

„Od začiatku podujatia (14:00 h) – do 15 minút pred štartom svojho behu. Každý (aj vopred zaregistrovaný) pretekár musí absolvovať pred svojím behom povinnú prezentáciu. Tu si pretekár prevezme štartové číslo (s čipom),“ uvádza sa v propozíciách.

Vyhodnotenie

Organizátori pre bežcov pripravili občerstvenie v podobe vody, čaju aj ovocia, ktorým sa budú môcť osviežiť pred, počas aj po dobehu. Vyhodnotenie podujatia sa uskutoční pribl. 5 minút po tom, ako do cieľa dorazí posledný bežec.

Štartovné

„Vopred registrovaní dospelí bežci zaplatia štartovné 2 € (50% zľava), na mieste – 4 €. Vopred registrovaní študenti (SŠ) platia 1 € (50% zľava), na mieste – 2 €. Deti bežia zdarma,“ uvádzajú organizátori.

Vo fotogalérii si pozrite zábery z Run of Titans v Šali.

Foto: ilustračné

Šaľania sa rozlúčili s letom: Decká nadchol prekážkový beh, FOTO
66
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM