Zlatica Gregorová Samospráva

Mladým Večanom pribudli ihriská: Mesto nezabudlo ani na zeleň, FOTO

Potešiť deti a mládež novou hracou plochou si zaumienila šalianska samospráva. Po zmapovaní nevyužitých plôch padol návrh na jej vybudovanie.

Ilustračný obrázok k článku Mladým Večanom pribudli ihriská: Mesto nezabudlo ani na zeleň, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Radnica v našom meste dala dávnejšie vypracovať projekt a k zákazke „Revitalizácia verejných medziblokových priestorov sídliska Veča v meste Šaľa“ vybrala dodávateľa s najvhodnejšou ponukou. Stala sa ňou kysucká firma. Jej pracovníci sa na výstavbe areálu podieľali. Staré asfaltové kusy nahradila parádna plocha, ktorá zaujme malých aj veľkých obyvateľov Cintorínskej aj Slnečnej ulice.

Získali financie

Na výstavbu boli potrebné aj financie. Tie radnica získala prostredníctvom Nenávratného finančného príspevku z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a ich výška bola 493 910, 57 eur. Celkové oprávnené náklady projektu predstavovali 519 905, 86 eur. Mesto priložilo ruku k dielu a doplatilo 25 995, 29 eur.

Teraz už nezostáva nič iné, iba hracie plochy riadne vyskúšať. Tvoria ich rôzne prvky, určené deťom i mládeži. Dostanete sa k nim po liatej gume, ktorá pripomína trávnik.

Leto na ihrisku

Deti sa už môžu tešiť na to, ako sa počas letných prázdnin vyšantia na nových hracích prvkoch na Cintorínskej ulici i na Slnečnej ulici a ihrisku s fit prvkami. Okrem nových ihrísk bolo cieľom projektu, financovaného najmä z Európskej únie, obohatiť večianske sídlisko aj zeleňou. Okolo ihrísk tak pribudlo množstvo nových stromov a kríkov, pričom vzniklo aj tzv. vodozádržné opatrenie,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Dajana Hanesová.

Mladým Večanom pribudli ihriská: Mesto nezabudlo ani na zeleň, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM