Zlatica Gregorová Futbal Hádzaná Šport

Mládež zo Šale s úspechmi: Futbalisti aj hádzanári bodovali na turnajoch

Šaľa je známa svojou športovou históriou. Nadväzujú na ne súčasné kluby, ktoré sa snažia dosahovať čo najlepšie výsledky v rôznych odvetviach.

Ilustračný obrázok k článku Mládež zo Šale s úspechmi: Futbalisti aj hádzanári bodovali na turnajoch
36
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Darí sa dospelákom, ale nezanedbateľné výkony podávajú aj mládežníci. Práve oni sú budúcnosťou, ktorej sa oplatí venovať a v každom smere ju podporovať. Nedávno sa naša športová mládež predstavila na dvoch zaujímavých podujatiach. Hádzanári sa zúčastnili mládežníckych turnajov Zorno Cup 2019 a mladí futbalisti odohrali domáci turnaj.

Hádzanári na Zorno Cup

Začiatkom mesiaca sa od 1. do 3. februára 2019 uskutočnil 6. ročník Zorno CUP, ktorý patrí medzi najväčšie hádzanárske súťaže v rámci Slovenska. Jeho organizátorom bol HC Tatran Stupava. Naše mesto reprezentovali štyri mladé tímy: prípravka HKM Šaľa A, prípravka HKM Šaľa B, starší žiaci a starší dorast, ktoré súťažili na plaubovkách v Stupave, Modre a Malackách.

Ako informoval Martin Klačko z HKM Šaľa na klubovom webe, „najväčšími úspechmi nášho klubu bolo 3. miesto v kategórii prípraviek pre HKM Šaľa „A“ a ocenenie najlepšieho hráča celého turnaja v kategórii staršieho dorastu pre Martina Lužicu.“

Výsledky turnaja

  • Prípravky HKM Šaľa „A“ 1. miesto v skupine
  • Prípravky HKM Šaľa „B“ 5. miesto v skupine
  • Starší žiaci 3. miesto v skupine
  • Starší dorast 4. miesto v skupine

Zaujímavé chvíľky prežívali aj naši mladí futbalisti. Tí sa zúčastnili Futbalového turnaja U11, ktorý sa uskutočnil 17. februára 2019 v Mestskej športovej hale v Šali.

Futbalové nádeje

Naše futbalové nádeje si zmerali sily s tímami ČFK Nitra, Spartak Myjava a FKP Dúbravka. Ďalšie zápasy odohrali medzi sebou družstvá Kolárova, Horných Salíb , Dominom BA a Topoľčian. Ako informujú členovia družstva na FK Slovan Duslo Šaľa, chlapci získali výborné 3. miesto a tešia sa na ďalšie stretnutia, kde ukážu svoj talent.

Pozrite si fotografie z letného futbalového tábora v Šali v roku 2018.

Foto: ilustračné

Letné prázdniny trávia hravo: Malí Šaľania navštevujú futbalový tábor, FOTO
36
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM