Zlatica Gregorová Kultúra

Milovníci folklóru, zbystrite: Šalianske obyčaje III. už čoskoro

Počas novembra budú mať priaznivci ľudových tradícií sviatok. Vychutnajte si nezabudnuteľné vystúpenia.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci folklóru, zbystrite: Šalianske obyčaje III. už čoskoro
Foto: Zlatica Gregorová

Kultúrno – spoločenský program Šalianske obyčaje III. je predstavením folklórneho umenia. Vychutnať si ho môže nielen dospelý ale aj detský divák.

Zážitok s hosťami

Organizátorom podujatia je Mestské kultúrne stredisko Šaľa v spolupráci s Mestom Šaľa. Práve oni chcú návštevníkom ponúknuť výnimočný zážitok. Hudobné podujatie sa uskutoční 24. novembra 2018 o 18.00 hod. v priestoroch Domu kultúry Šaľa. Vystúpi Folklórny súbor Šaľan a Detský folklórny súbor Šaľanček. Hosťami programu budú: Folklórny súbor Furmani, Folklórny súbor Sečkár z Močenku a do taktu bude vyhrávať Ľudová hudba Zobor z Nitry.

Ako sa vyjadrili organizátori: „Šalianske obyčaje III. je spoločné vystúpenie folklórnych súborov, ktoré si pripravili tradičné ľudové tance, piesne, zvyky a obyčaje zo Šale a jeho okolia i iných regiónov Slovenska. Tretí galaprogram našich folkloristov je zameraný na svadbu a doplnený o ďalšie pásma.“

Zachovať tradície

Ako ďalej usporiadatelia podujatia dodávajú, chcú šíriť povedomie o živote predkov v období 19. – 20. storočia. Kladú si za cieľ, aby sa ľudové tradície zachovali aj pre budúce generácie a okrem toho chcú obohatiť klenotnicu kultúrneho dedičstva Slovenska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM