Zlatica Gregorová Rôzne

Milovníci artézskych studní, spozornite: Voda z močenských Sík nie je pitná!

V horúcom letnom počasí sa nám žiada ochladenia, najmä v podobe osviežujúcej vody. Naporúdzi bývajú rôzne studne, ktoré sa dajú využiť.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci artézskych studní, spozornite: Voda z močenských Sík nie je pitná!
Zdroj: TASR

V mestách i na vidieku sú pre domácu spotrebu prístupné artézske studne. Kto má záujem, môže sa vodou z nich osviežiť. Treba však dať pozor na to, ktorá z nich má pitnú vodu.

Urobili kontrolu

Jednou z dedín, kde sa nachádzajú artézske studne je i Močenok. Kvôli overeniu kvality vody ich podrobili skúškam. Pracovníci Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti a.s. Nitra prišli k záveru, že voda v katastrálnom území Močenok – Síky 1 a 2 nie je vhodná na pitie.

Síky 1 a 2 sú nepitné!

Ako informuje obec, „verejná artézska studňa Síky 1 nie je pitná a teda nevyhovuje v mi­krobiologických ukazovateľoch a kvôli koliformným baktériám) ako aj verejná artézska studňa Síky 2 nie je pitná (nevyhovuje v mi­krobiologických ukazovateľoch).“

Táto sa dá piť

Pitnú vodu však nájdete vo verejnej artézskej studni v Močenku, ktorá sa nachádza na ul. Sv. Gorazda pri reštaurácii Elsa. Podľa zverejnených informácií, vzorka vody vy­hovuje a voda je pitná.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM