Zlatica Gregorová Správy

Miliónová investícia na skok od Šale: Nové logistické centrum má zamestnať 700 ľudí

Nové centrum nemá slúžiť na výrobu ale len skladovanie. Vytvoriť má stovky pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Miliónová investícia na skok od Šale: Nové logistické centrum má zamestnať 700 ľudí
Zdroj: TASR

Nové logistické centrum chcú postaviť v Šoporni. Podľa návrhu pre­dloženého na zisťovacie konanie bude pozostávať z jednej haly rozdelenej na 10 sekcií, ktoré budú slúžiť ako skladové priestory vo forme regálových zakladačov.

V návrhu uvádza investor začiatok výstavby 4. kvartál 2018, výstavbu chce ukončiť o rok neskôr, teda koncom roku 2019. Celková plocha vzniknutej haly má byť 77 760 m2.

Predpokladané investičné náklady sú 128 409 000 eur. V Územnom pláne obce Šoporňa má byť dané záujmové územie určené pre výrobu a technickú vybavenosť.

Pracovné miesta

"Navrhovaným zámerom sa predpokladá vytvorenie 700 nových pracovných miest. Z toho 630 bude zamestnaných ako manipulační robotníci, budú pracovať v troch zmenách, v každej po 210 zamestnancov,“ stojí v návrhu.

Zvyšných 70 ľudí má byť zamestnaných ako technicko – hospodárski pracovníci. Pre nich budú tiež platiť tri zmeny, pričom na rannej a poobednej bude zhodne po 30 zamestnancov a na nočnú bude chodiť 10 zamestnancov.

Parkovacie miesta

K logistickému centru má viesť novovybudovaná príjazdová cesta. V severozápadnej časti logistického centra sa budú nachádzať parkoviská a odstavné plochy pre kamióny do maximálne dĺžky 18 metrov – 18 stojísk. Pre osobné autá je navrhnutých 260 parkovísk. Pozdĺž obslužnej komunikácie má viesť chodník aj cyklotrasa.

Pri vstupe do logistického centra uvažuje návrh aj s vybudovaním zastávok SAD. Vstupy pre peších budú cez turnikety a autá budú prechádzať cez rampu pri vrátnici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM