Peter Štrbo Kultúra

Mikuláša sprevádzali desiatky Šaľanov

Vianočný stromček svieti už aj na námestí pred MsÚ. V utorkový podvečer sa o slávnostné rozsvietenie postaral už tradične svätý Mikuláš, ktorého po vydarenom programe pre deti v Dome kultúry sprevádzali desiatky ľudí až do centra mesta.

Preplnená kinosála najskôr tlieskala skvelému predstaveniu divadelného súboru Materinky „Čerti a Kačena“, všetky deti však už netrpezlivo očakávali príchod hlavnej hviezdy programu – Mikuláša. Ten si po príchode na javisko vypočul desiatky utešených básničiek a pesničiek v podaní detičiek, ktoré boli za svoju šikovnosť odmenené sladkou odmenou.

Potom sa už osadenstvo presunulo pred Dom kultúry, Mikuláš si s anjelom i nezbedným čertom nasadli na koč ťahaný koňom a mikulášsky sprievod si to následne namieril pred Mestský úrad, kde svätého Mikuláša čakala milá povinnosť a to slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeku. Príležitosť prejsť sa aspoň raz v roku beztrestne po hlavnej ceste a sprevádzať Mikuláša až do centra mesta si nenechali ujsť desiatky ľudí, veď napokon posúďte sami a pozrite si naše video.

Video: Pešt/Šaľa24

Mikuláša sprevádzali desiatky Šaľanov
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM