Zlatica Gregorová Kultúra

Mikuláš navštívil malých Večanov: Otvoril aj vianočné trhy, FOTO a VIDEO

Šiesty decembrový deň je už tradične známy tým, že oslavujeme príchod Mikuláša. Decká aj dospelí si vyčistia čižmy a čakajú, čo si v nich nájdu.

Zdroj: Dnes24.sk

Dobrým ľuďom Mikuláš rozdáva sladkosti a drobné darčeky, tým horším vraj uhlie a zemiaky.

Prišiel Mikuláš

O tom, že Večania patria k prvej skupine, deduško v červenom habite nepochyboval a tak do mestskej časti Šale presne 6. decembra 2018 aj zavítal. Svoju púť v našom meste začal okolo 15. 00 hod. spred večianskeho hypermarketu, kde už na neho čakali žiariace deti aj s rodičmi. Po tom, čo sa Mikuláš dostavil na svojom koči ťahaným koňmi, chvíľu postál a obecenstvu sa prihovoril. Potom už so sprievodom škriatkov prešiel do areálu Pribinovho parku.

Trhy aj program

Tu ich už opäť čakali návštevníci prechádzajúci sa pomedzi stánky, ktoré tvoria súčasť Večianskych vianočných trhov. Mikuláš pozdravil deti, vypočul si ich básničky, za ktoré ich odmenil. Po rozlúčke sa aj so sprievodom pobral ďalej. Členom OZ Večania sa tak i tento rok podarilo potešiť svojich spoluobčanov.

Prítomní sa ešte mohli tešiť na ponuku vianočných trhov, ktoré pripravilo Mestské kultúrne stredisko a Mesto Šaľa. Okrem nákupov a špecialít sa môžete tešiť na každodenný kultúrny program, ktorý sa začne vždy o 15.00 hod. až do nedele 9. decembra 2018, kedy od 14.00 do 17.00 hod. bude vyhrávať reprodukovaná hud­ba.

FOTO, Mikuláš navštívil malých Večanov: Otvoril aj vianočné trhy, VIDEO
31
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

S ponukou vianočného tovaru prišli aj členky OZ Večania, ktoré v stánku ponúkajú vianočné gule vykladané flitrami, kvetinkami, snehuliakov, venčeky, zaujímavé strmočeky, mikulášov, labute z origami a veľa iných dekorácií, ktoré si tu môžete zakúpiť. Ako nám členky združenia prezradili, dekorácie im zaberú čas, ale tešia sa z nich. “ Robíme ich kedy ako. To sa robí medzi varením, ako je čas. Nerobíme ich od rána do večera, najprv urobíme napríklad paličky, potom vypletieme stromček, neskôr nalakujeme a vyzdobíme,“ vysvetlila nám pani Františka a pani Anna.

Vianočné poháre

Okrem toho je na trhoch ponuka medoviny, ktorá je už tento rok ozvláštnená tým, že ak ju budete chcieť ochutnať priamo na trhoch vo Veči, dostanete ju v originálnych (Eko) pohároch s vianočným motívom za 2 eurá. Predajcovia ponúkajú aj hračky a dekoratívne sviečky či dobrú kávu. Večianske vianočné trhy potrvajú do 9. decembra 2018, tak si ich nenechajte ujsť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM