Zlatica Gregorová Samospráva

Mestu sa podarilo opraviť viaceré cesty: Ktoré to boli a koľko to stálo?

Komunikácie sú ľuďom najviac na očiach. Niekedy len vďaka oznámeniam od občanov príde k rýchlej náprave.

Ilustračný obrázok k článku Mestu sa podarilo opraviť viaceré cesty: Ktoré to boli a koľko to stálo?
Foto: Zlatica Gregorová

Aby mestské cesty slúžili každému rovnako dobre, o to sa starajú firmy, ktoré si stavebné práce vysúťažia prostredníctvom zákaziek. O tie ďalšie sa zase postará kraj. V Šali v tomto roku mesto dalo opraviť hneď niekoľko úsekov. Detaily niekoľkých Rámcových zmlúv, ktoré mesto uzatvorilo ohľadom cestných opráv, budú predložené poslancom MsZ počas štvrtkového rokovania Mestského zastupiteľstva.

Havarijné stavy a nové zrkadlá

Vo februári 2017 mesto podpísalo zmluvu so stavebnou spoločnosťou.Tá odstránila havarijné stavy na šalianskych komunikáciách. Mesto za práce zaplatilo 81 600 eur. V apríli sa zase pozornosť venovala prepadnutým kanálom. Osadené boli i dopravné zrkadlá a to na Hollého, Lúčnej, Cintorínskej aj na zastávke vo Veči. Počas leta sa zase spevnili plochy a odvodnili miestne komunikácie. Podľa zverejnenej Rámcovej dohody, ju Mesto Šaľa uzatvorilo s firmou Bestav na sumu 59 644, 76 eur.

Väčšou investíciou bola aj oprava Cintorínskej ulice v Šali. Pracovníci šalianskej spoločnosti MPM – Stav, s r.o, uložili zatrávňovacie tvárnice, položili obrubníky a umožnili tak vodičom plynulý vjazd na parkovaciu plochu. Povrch cesty v tejto mestskej časti dostal nový asfaltový koberec a spĺňa tak svoj účel. Mesto za práce zaplatilo 66 948, 32 eur.

Horná aj obchvat

Posledne menovaná šalianska spoločnosť dostala i ďalšiu zákazku. Koncom júla tohto roku sa mesto rozhodlo zrekonštruovať aj povrch ďalšej cesty a to ulice Nivy. Do je opravy investovalo 83 911, 04 eur. Dlhoočakávaná rekonštrukcia Hornej ulice sa kvôli petíciám, dotazníkom a množstvu schvaľovacích procesov podľa informácii z radnice, presunula až na budúci rok. Počas neho sa pozornosť zamieri aj na ďalšie cestné úseky, ktoré bude potrebné zrenovovať. A snáď sa rozhýbe aj výstavba šalianskeho obchvatu. I vďaka nemu by cesty v našom meste mali byť odľahčené a tým pádom menej zničené.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM