Zlatica Gregorová Samospráva

Mestský úrad v Šali zmenil svoju tvár: Onedlho mu pribudne zelená strecha, FOTO

Kto v poslednej dobe išiel okolo budovy mestského úradu v Šali, iste sa trochu pristavil. Po niekoľkých mesiacoch nadobúda modernejší vzhľad.

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad v Šali zmenil svoju tvár: Onedlho mu pribudne zelená strecha, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Šalianska radnica, tak, ako väčšina samospráv dbá na ekologickejší charakter budov v meste. Objekt radnice bol postavený pred desiatkami rokov a tak bolo nutné, aby spĺňal nielen bezpečnostné ale i ekologické parametre.

Dva milióny eur

Prestavba podľa projektu Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ sa oproti pôvodnému termínu predĺžila kvôli administratívnym náležitostiam. Po schválení žiadosti Mesta Šaľa o Nenávratný finančný príspevok už nič nestálo v ceste a začalo sa s prípravou. Celá obnova úradu bude stáť približne 2 milióny eur.

Provizórne umiestnení

Rekonštrukcia stále pokračuje. Z vonkajšej strany už môže verejnosť vidieť, ako sa zmenila fasáda budovy. Nové okná sú o poznanie modernejšie a sú užšie ako pôvodné. Na priečelí vidieť stavebné práce na modernom výťahu, ktorý povezie úradníkov aj klientov radnice. Robotníci sú aj v zadnej časti okolo schodiska.

Všetko už naznačuje, že ukončenie celej rekonštrukcie nie je ďaleko. Úradnícky personál je v týchto chvíľach rozmiestnený po meste a celý chod úradu beží vo svojom pôvodnom móde. Po dokončení rekonštrukcie sa všetko nasťahuje späť do budovy, ktorá by svoje brány mala otvoriť už na jeseň.

Ako sme sa dozvedeli od hovorkyne Mesta Šaľa Eriky Kollerovej, v budove mestského úrade je stále čulý pracovný ruch. „Na prízemí v rokovacej sále je hotový strop, sú osadené svetlá a prebiehajú tu aj prípravné práce súvisiace s budovaním klientskeho centra,“ uviedla hovorkyňa.

Zelená strecha

Podľa ďalších slov Eriky Kollerovej sú už na chodbe tretieho poschodia stavebné práce ukončené. Ako hovorkyňa uvádza:„Je tam hotová je stierka, osadené sú zárubne dverí do kancelárií a na svojom mieste sú už aj dvere rozdeľujúce schodisko od chodby na treťom poschodí, na chodbe i v kanceláriách sú osadené svietidlá. Podľa vyjadrenie dodávateľskej spoločnosti sa do dvoch týždňov začne s realizáciou zelenej strechy nad obradnou miestnosťou a bývalou kotolňou.“

FOTO, Mestský úrad v Šali zmenil svoju tvár, onedlho mu pribudne zelená strecha
11
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM