Zlatica Gregorová Správy Samospráva

Mestské teplárne budú mať nové vedenie: Konatelia sa vzdali svojich funkcií

Na rokovaní Mestského zastupiteľstva v Šali bolo jedným z preberaných bodov Návrh na odvolanie konateľa spoločnosti MeT Šaľa, spol. s r.o. .

Ilustračný obrázok k článku Mestské teplárne budú mať nové vedenie: Konatelia sa vzdali svojich funkcií
Foto: Zlatica Gregorová

Mestské teplárne MeT spol. s r.o. v meste zabezpečujú prenos tepla do domovov a rôznych prevádzok, či inštitúcií v meste. Na pretras sa teraz dostala súčasná situácia tejto spoločnosti. Poslanci Mestského zastupiteľstva v Šali v decembri minulého roka žiadali odvolanie súčasného vedenia MeT, spol. s r.o. a súčasne vymenovanie novej dozornej rady. K požiadavke pripojili i vykonanie auditu, ktorý by mala urobiť nezávislá audítorská spoločnosť.

Bez opodstatnenia

Za návrhom na odvolanie členov dozornej rady spoločnosti ako i vykonanie auditu stojí poslanec Jozef Varsányi. Ten mal viacero dôvodov na nespokojnosť a vyjadril sa, že stav spoločnosti nie je taký, aký by mal byť. Nebol spokojný s cenou tepla, opravou prevádzkových budov, či kúpou 2 automobilov v tejto spoločnosti. Primátor mesta Šaľa Jozef Belický však skonštatoval, že ani jedna z uvedených skutočností, ktoré opísal poslanec Varsányi nemá opodstatnenie.

Dôjde k výmene konateľov spoločnosti

Primátor mesta Šaľa Jozef Belický na januárovom rokovaní MZ predložil Návrh na odvolanie konateľa spoločnosti MeT spol. s. r.o. Výsledkom je, že konateľka spoločnosti Stanislava Zelenáková sa už vzdala svojej funkcie. Druhý konateľ Karol Mikloš ukončil pracovný pomer k 31. marcu 2017.

Do diskusie počas rokovania MZ sa zapojil i poslanec a súčasne predseda dozornej rady Met spol. s r. o. Štefan Bartošovič s vyjadrením:„Za­razilo ma, že toto mestské zastupiteľstvo bez akýchkoľvek dôvodov bolo spontánne ochotné odsúhlasiť nekorektné uznesenie. Nikto sa nedožadoval dôkazov, tzv. indícií, ktoré tu dnes odzneli.“

Štefan Bartošovič ako predseda dozornej rady MeT spol. s r.o. vyjadril aj presvedčenie, že teplárenská spoločnosť chcela vždy len dobre pre mesto, s čím súvisia i priaznivé ceny tepla. Dodal, že spoločnosť patrí z hľadiska svojej ekonomiky medzi dobre hodnotené spoločnosti.

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Šali prijali i uznesenie o schválení nového člena dozornej rady spoločnosti, keďže predošlému skončil pracovný pomer. Novou členkou dozornej rady je Erika Mareková. V najbližšom období sa tak uskutoční výberové konanie na nových konateľov MeT spol. s r.o.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM